Cono Sur Organic Pinot Noir

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Organic Pinot Noir

Viinin kuvaus

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat Colchagua laaksosta Cono Surin kotitilalta Chimbarongon kylästä. Chimbarongo tarkoittaa paikallisten Mapuche -intiaanien kielellä ”sumuista kylää”, joka kuvaa alueen ilmastoa. Kylmistä öistä johtuen aamuisin esiintyy usein sumuja, mutta lämpö nousee reilusti iltapäivisin. Suuret lämpöerot ovat omiaan tuottamaan mehukkaita, raikkaita ja erittäin aromikkaita Pinot Noir viinejä. 40% viinistä on kypsytetty ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä 10 kk ajan. Cono Sur Organic Pinot Noir on luomuviini (sertifioitu BCS Öeko Garantie GmbH toimesta).

Viinin käyttö

Tämä runsaan hedelmäinen, keskitäyteläinen ja tasapainoisen hapokas punaviini on erinomainen valinta monenlaisten ruokien kumppaniksi. Kokeile grillattua tai paistettua porsasta, kanaa tai vaikka tonnikalaa. Myös useat lämpimät kasvis- ja sieniruoat, yrttiset kypsät lihat ja kermaiset pastat toimivat erinomaisesti.

Soveltuvuus

LintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Colchagua Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Pinot Noir (100 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 920257
Suositushinta 10,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral, Luomu