Cono Sur
Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.
Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.
Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah
Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääosin Colchagua-laaksossa sijaitsevalta Cono Surin Santa Elisa-kotitilalta. Tila sijaitsee Chimbarongon kylässä, joka paikallisten intiaanien kielellä tarkoittaa sumuista kylää. Alueen ilmasto on päivisin aurinkoinen ja lämmin, mutta viilenee huomattavasti yöaikaan ja aamupäivisin ilmenee usein sumua. Alueen ilmasto on erittäin suotuisa erityisesti Carmenere-lajikkeen viljelyyn. Tarhoja viljellään luonnonmukaisin menetelmin.
Vuoden viinit 2019 -kilpailun voittaja sarjassa luomupunaviinit alle 13 €
Viinin kuvaus
Viini on intensiivisen hedelmäinen tuoksultaan. Havaittavissa kypsien herukoiden, tumman kirsikan sekä luumun vivahteita. Maku on täyteläinen, mutta lempeästi karheat tanniinit sekä suhteellisen korkea hapokkuus tekevät suutuntumasta raikkaan ja tasapainoisen.
Viinin käyttö
Monikäyttöinen viini, joka soveltuu useimmille liharuoille, kermaisille pastoille sekä runsaanmakuiselle pitsalle. Erinomainen valinta myös koville suolaisille juustoille sekä aavistuksen viilennettynä esimerkiksi grillatulle tai paistetulle kanalle.