Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääosin Colchagua-laaksossa sijaitsevalta Cono Surin Santa Elisa-kotitilalta. Tila sijaitsee Chimbarongon kylässä, joka paikallisten intiaanien kielellä tarkoittaa sumuista kylää. Alueen ilmasto on päivisin aurinkoinen ja lämmin, mutta viilenee huomattavasti yöaikaan ja aamupäivisin ilmenee usein sumua. Alueen ilmasto on erittäin suotuisa erityisesti Carmenere-lajikkeen viljelyyn. Tarhoja viljellään luonnonmukaisin menetelmin ja ne on sertifioitu Saksalaisen BCS Oëko Garantie GmbH’n toimesta.

Viinin kuvaus

Viini on intensiivisen hedelmäinen tuoksultaan. Havaittavissa kypsien herukoiden, tumman kirsikan sekä luumun vivahteita. Maku on täyteläinen, mutta lempeästi karheat tanniinit sekä suhteellisen korkea hapokkuus tekevät suutuntumasta raikkaan ja tasapainoisen.

Viinin käyttö

Monikäyttöinen viini, joka soveltuu useimmille liharuoille, kermaisille pastoille sekä runsaanmakuiselle pitsalle. Erinomainen valinta myös koville suolaisille juustoille sekä aavistuksen viilennettynä esimerkiksi grillatulle tai paistetulle kanalle.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Colchagua Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (65 %)
Carmenere (30 %)
Syrah (5 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 953877
Suositushinta 11,39 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral, Luomu