Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääosin Colchagua-laaksossa sijaitsevalta Cono Surin Santa Elisa-kotitilalta. Tila sijaitsee Chimbarongon kylässä, joka paikallisten intiaanien kielellä tarkoittaa sumuista kylää. Alueen ilmasto on päivisin aurinkoinen ja lämmin, mutta viilenee huomattavasti yöaikaan ja aamupäivisin ilmenee usein sumua. Alueen ilmasto on erittäin suotuisa erityisesti Carmenere-lajikkeen viljelyyn. Tarhoja viljellään luonnonmukaisin menetelmin.

Viinin kuvaus

Viini on intensiivisen hedelmäinen tuoksultaan. Havaittavissa kypsien herukoiden, tumman kirsikan sekä luumun vivahteita. Maku on täyteläinen, mutta lempeästi karheat tanniinit sekä suhteellisen korkea hapokkuus tekevät suutuntumasta raikkaan ja tasapainoisen.

Viinin käyttö

Monikäyttöinen viini, joka soveltuu useimmille liharuoille, kermaisille pastoille sekä runsaanmakuiselle pitsalle. Erinomainen valinta myös koville suolaisille juustoille sekä aavistuksen viilennettynä esimerkiksi grillatulle tai paistetulle kanalle.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (65 %)
Carmenere (30 %)
Syrah (5 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 953877
Suositushinta 12,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral, Luomu, Vegaaninen