Cono Sur
Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.
Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.
Cono Sur Ocio
Viiniin käytetyt rypäleet tulevat Casablancan laaksossa sijaitsevalta El Trianqulon tarhalta, jossa kasvavat yhdet Chilen vanhimmista Pinot Noir -köynnöksistä. Lisäksi pieni määrä rypäleitä tuodaan viereisen Leydan alueella sijaitsevalta Campo Lindo -tarhalta, joka on sertifioitu luomuksi. Alueiden ilmasto on erittäin viileä ja siksi otollinen laadukkaan Pinot Noir -viinin tuottamiseksi.
Ocio valmistetaan täysin käsityönä. Viinin alkoholikäyminen tapahtuu pienissä avoimissa tankeissa joissa ennen käymistä rypäleitä liotetaan omassa mehussaan muutamien päivien ajan niin kutsutun hiilidioksidimaseraation (carbonic maceration) avulla. Alkoholikäymisen jälkeen viini valutetaan painovoimaa hyödyntäen ranskalaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin, joissa malolaktinen käyminen tapahtuu. Viiniä kypsytetään tynnyreissä 14 kuukauden ajan ennen pullotusta.
0,75l / 56,98€ (Alko)
1,5l / 104€ (ravintolamyynnissä, rajallinen saatavuus)
Viinin kuvaus
Viini on väriltään keskisyvä. Sen aromit ovat erittäin intensiivisiä ja vivahtavat tummaan kirsikkaan, villivadelmaan sekä tammikypsytyksen tuomaan hentoon paahteisuuteen. Melko täyteläinen maku tasapainottuu hienosti melko korkeaan hapokkuuteen. Kokonaisuus on elegantti ja erittäin harmoninen.
Viinin käyttö
Soveltuu nautittavaksi sellaisenaan, mutta on gastronomisesti erittäin monipuolinen ja yhdistettävissä runsaisiin kalaruokiin, vaaleisiin lihoihin, pienriistaan sekä aromikkaisiin kasvisruokiin. Myös erinomainen viini kypsille pehmeille juustoille. Viini on parhaimmillaan 4 – 6 vuoden ikäisenä.