Cono Sur Brut

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Brut

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat Bio Bion alueelta Quiltraman -nimiseltä tilalta. Bio Bio on Chilen eteläisimpiä paikkoja joissa rypäleitä pystytään vielä viljelemään. Alueen ilmasto on erittäin viileä ja esimerkiksi tuulikoneisiin joudutaan turvautumaan keväällä säännöllisesti hallan torjunnassa.

Viinin kuvaus

30% viinistä (Chardonnay) on kypsynyt 2 kuukauden ajan ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä. Tämän jälkeen viini on sekoitettu ja toinen käyminen on toteutettu terästankissa (Charmat menetelmä). Toisen käymisen päätyttyä, viiniä säilytetään paineistetussa tankissa oman hiivasakkansa kanssa 3 kuukauden ajan intensiivisten kuohuviinille tyypillisten leipäisten ja hiivaisten aromien uuttamiseksi (autolyysi).

Viinin käyttö

Soveltuu erinomaisesti nautiskeluun sellaisenaan, juhlien alkujuomaksi, aperitiiviksi sekä kepeiden alkuruokien ja äyriäisten kera nautittavaksi. Kokeile kuivaa kuohuviiniä myös monentyyppisten jälkiruokien, kuten täytekakun tai marjapiiraan kera.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluJälkiruoka

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet Chardonnay
Pinot Noir
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 9
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 548407
Suositushinta 11,30 €
Lehdistömaininnat

Cono Sur tunnetaan moderneista erinomaisen hinta-laatusuhteen viineistään. Nyt talo on ulottanut osaavat kätensä myös kuohuviinin tuotantoon, jonka tuloksista tämä uutuusviini on oiva osoitus. Tyyli: Vaalean, vihertävänkeltainen väri. Raikas tuoksu on puhtaan hedelmäinen. Päärynää, sitruunaa ja Granny Smith -omenaa. Kevyt maku on kuiva ja kuohu sopivan lempeä. Essi Avellan MW

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral