Cono Sur Brut Rosé

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Brut Rosé

Cono Sur Brut Rosé on 100% Pinot Noir –lajikkeesta valmistettu roseekuohuviini. Viinin alkuperäalue Bio Bio –laakso Chilen eteläkärjessä lukeutuu maailman eteläisimpiin viinituotantoalueisiin, ja ilmastoltaan viileä alue soveltuu erinomaisesti Pinot Noirin tuotantoon. Quitralmán –nimiseltä tarhalta kerätyistä rypäleistä valmistetaan charmat-menetelmällä hennon väristä roseekuohuviiniä. Viinin hennon vaaleanpunainen väri saadaan aikaan lyhyellä, vain kahden tunnin maseraatiolla 6C lämpötilassa ennen rypäleiden puristamista. Tällä tavoin valmistettuna myös viinin maku on pehmeä, kepeä ja raikkaan marjaisa.

Viinin kuvaus

Hennon vaaleanpunaisen kuohuviinin kuplat ovat hienot ja pehmeät. Tuoksussa punaisia marjoja ja sitrusta. Suutuntuma on kuiva, elegantti ja tasapainoinen. Raikkaan marjaisaa makumaailmaa täydentää hento mausteisuus ja mineraalisuus. Tasapainoinen ja raikas jälkimaku.

Viinin käyttö

Cono Sur Brut Rosé toimii korkean hapokkuutensa ja mineraalisuutensa ansiosta sopivana aperitiivikuohuvana. Se on erinomainen salaattien ja kasvisruokien kumppani, ja sopii hienosti myös tapasten kaveriksi tai seurustelujuomaksi.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 10
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 585237
Suositushinta 11,30 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral