Cono Sur Bicicleta Riesling

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Bicicleta Riesling

Cono Sur Bicicleta Riesling -viiniin käytetyt rypäleet tulevat Bio Bio -laaksosta, joka on yksi Chilen eteläisimmistä viinialueista. Alueen ilmasto on viileä sekä Riesling -lajikkeen suosimaan tyyliin kohtuullisen pilvinen ja sateinen. Viileä ilmasto hidastaa rypäleiden kypsymistä ja auttaa niitä kehittämään intensiivisen aromaattisia vivahteita samalla säilyttäen napakan hapokkuuden. Viinin alkoholikäyminen on tapahtunut alhaisessa 13 ºC lämpötilassa ja sen valmistuksessa ei ole käytetty tammea.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa raikkaita sitruunan ja vihreän omenan vivahteita. Kuiva, herkullinen runsas hedelmäisyys yhdessä pirteän hapokkuuden kanssa muodostavat erittäin herkullisen kokonaisuuden.

Viinin käyttö

Cono Sur Bicicleta Riesling on raikkaan hapokas ja hedelmäinen viini, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi sekä pienten alkupalojen kera nautittaviksi. Parhaimmillaan viini on aromikkaiden äyriäisten ja maukkaiden kalaruokien kumppanina.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 582197
Suositushinta 10,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral