Cono Sur Bicicleta Riesling

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Bicicleta Riesling

Cono Sur Bicicleta Riesling -viiniin käytetyt rypäleet tulevat Bio Bio -laaksosta, joka on yksi Chilen eteläisimmistä viinialueista. Alueen ilmasto on viileä sekä Riesling -lajikkeen suosimaan tyyliin kohtuullisen pilvinen ja sateinen. Viileä ilmasto hidastaa rypäleiden kypsymistä ja auttaa niitä kehittämään intensiivisen aromaattisia vivahteita samalla säilyttäen napakan hapokkuuden. Viinin alkoholikäyminen on tapahtunut kontrolloidussa 13 ºC lämpötilassa ja sen valmistuksessa ei ole käytetty tammea.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa raikkaita sitruunan ja vihreän omenan vivahteita. Kuiva, herkullinen runsas hedelmäisyys yhdessä pirteän hapokkuuden kanssa muodostavat erittäin herkullisen kokonaisuuden.

Viinin käyttö

Cono Sur Bicicleta Riesling on raikkaan hapokas ja hedelmäinen viini, joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi sekä pienten alkupalojen kera nautittaviksi. Parhaimmillaan viini on aromikkaiden äyriäisten ja maukkaiden kalaruokien kumppanina. Sopii myös säilytettäväksi ja kehittyy positiivisesti muutamia vuosia.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 582197
Suositushinta 9,90 €
Lehdistömaininnat

Puhdaspiirteisen raikas, mutta hillitty tuoksu. Siinä on limesitruunaa, vihreää omenaa ja mineraalisuutta. Lähes kuiva maku on sekin raikas ja kesäinen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hentoa kukkaisuutta ja hunajaa. Eloisa hapokkuus piristää kokonaisuutta ja kantaa tasapainoista viiniä puhdaspiirteiseen jälkivaikutelmaan, joka nostaa veden kielelle. Ruokasuositus: Yleisviini paistettujen kala- ja äyriäisruokien seuraan. Myös raikkaat, kesäiset salaatit. Viinistä Viiniin (Berglund, Rinta-Huumo), Laadukas ja hyvin tehty viini, joka sopii myös juhlaan. Edullinen ostos.

Kilpailumenestys

Vuoden viinit -kultamitalisti 2013 ja 2014

Sertifikaatit Carbon Neutral