Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier

Viinin valmistukseen käytetyt rypäleet tulevat Bio Bio -laaksosta. Tarhoja viljellään pääosin orgaanisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole sertifioitu. Vanhimmat köynnökset tarhoilla ovat yli 30-vuotiaita.

Viinin kuvaus

Alueen ilmasto on sateinen ja viileä muuhun Chileen verrattuna, mikä on omiaan aromikkaiden valkoviinien valmistamiseksi. Valkoisista lajikkeista erityisesti Riesling ja Gewürztraminer viihtyvät Bio Biossa erinomaisesti, tuottaen intensiivisen hedelmäisiä ja raikkaan hapokkaita viinejä. Kukin rypälelajike on valmistettu viiniksi erikseen ennen lopullisen sekoituksen valmistamista.

Viinin käyttö

Tämä raikkaan hapokas ja erittäin aromikas valkoviini on hyvin monikäyttöinen. Se sopii nautiskeltavaksi sellaisenaan sekä erityyppisille alkuruoille, äyriäisille ja kalaruoille. Runsaan hedelmäisyytensä johdosta viini on myös erinomainen kumppani myös aavistuksen mausteisemmille ruoille.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi
Rypäleet Gewürztraminer (35 %)
Riesling (50 %)
Viognier (15 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Päivittäistavarakauppa, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 519237
Suositushinta 10,30 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral