Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier

Viinin valmistukseen käytetyt rypäleet tulevat Bio Bio -laaksosta. Tarhoja viljellään pääosin luonnonmukaisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole sertifioitu. Vanhimmat köynnökset tarhoilla ovat yli 30-vuotiaita. Alueen ilmasto on sateinen ja viileä muuhun Chileen verrattuna, mikä on omiaan aromikkaiden valkoviinien valmistamiseksi. Valkoisista lajikkeista erityisesti Riesling ja Gewürztraminer viihtyvät Bio Biossa erinomaisesti, tuottaen intensiivisen hedelmäisiä ja raikkaan hapokkaita viinejä. Kukin rypälelajike on valmistettu viiniksi erikseen ennen lopullisen sekoituksen valmistamista.

Viinin kuvaus

Vaalenakeltainen väri. Tuoksussa aprikoosia, mausteisuutta ja hentoa kukkaisuutta. Suutuntuma on raikkaan hapokas ja erittäin aromikas.

Viinin käyttö

Sopii nautiskeltavaksi sellaisenaan sekä erityyppisille alkuruoille, äyriäisille ja kalaruoille. Runsaan hedelmäisyytensä johdosta viini on myös erinomainen kumppani myös aavistuksen mausteisemmille ruoille.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Gewürztraminer (35 %)
Riesling (50 %)
Viognier (15 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 519237
Suositushinta 11,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral