Cono Sur Bicicleta Pinot Noir

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir -viiniin käytetyt rypäleet tulevat Chilestä, ilmastoltaan viileiltä viinialueilta. Viileät yöt hidastavat rypäleiden kypsymistä, mikä on tärkeää maukkaiden ja aromikkaiden rypäleiden kasvulle. Ennen alkoholikäymistä rypäleitä on liotettu omassa viilennetyssä mehussaan runsaan värin ja aromien uuttamiseksi. Kontrolloidussa lämpötilassa tapahtuneen käymisen jälkeen 50% viinistä on kypsytetty ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä 9 kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Viini on väriltään rubiininpunainen. Tuoksussa raikkaiden punaisten marjojen vivahteita. Maku on runsaan hedelmäinen, mehukas ja rypäleelle ominaisesti melko hapokas. Tasapainoinen, kevyesti tanniininen.

Viinin käyttö

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir sopii erinomaisesti vaaleiden liharuokien, kasvisten ja paistettujen/grillattujen kalaruokien, sienten ja riistan kumppaniksi. Kokeile grillatun tonnikalan kera. Tarjoillaan aavistuksen jäähdytettynä (16 – 17 ºC).

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Pinot Noir (100 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 466647
Suositushinta 9,90 €
Lehdistömaininnat

”Punasävytteinen, kypsän marjainen tuoksu tuo mieleen punaherukan ja kirsikan. Kevyehkö maku tuo tuoksun aromien lisäksi esiin kypsät kirsikat ja karpalot. Viinin suutuntuma on eloisa, sillä pirteät hapot antavat viinille särmää. Kokonaisuus jättää hieman veden kielelle nostattavan, vienosti savuisen ja kirsikkaisen jälkivaikutelman. Laadukas ja hyvin tehty, Edullinen ostos” (Viinilehti, Viinistä Viiniin)

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral