Cono Sur Bicicleta Pinot Noir

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir -viiniin käytetyt rypäleet tulevat Chilen viileiltä viinialueilta. Kylmät yöt hidastavat rypäleiden kypsymistä, mikä on tärkeää maukkaiden ja aromikkaiden rypäleiden kasvulle. Ennen alkoholikäymistä rypäleitä on liotettu omassa viilennetyssä mehussaan runsaan värin ja aromien uuttamiseksi. Alhaisessa lämpötilassa tapahtuneen käymisen jälkeen 50% viinistä on kypsytetty ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä 9 kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Viini on väriltään rubiininpunainen. Tuoksussa raikkaiden punaisten marjojen vivahteita. Maku on runsaan hedelmäinen, mehukas ja rypäleelle ominaisesti melko hapokas. Tasapainoinen, kevyesti tanniininen.

Viinin käyttö

Sopii erinomaisesti vaaleiden liharuokien, kasvisten ja paistettujen/grillattujen kalaruokien, sienten ja riistan kumppaniksi. Tarjoillaan aavistuksen jäähdytettynä (16 – 17 ºC).

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Pinot Noir (100 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 466647
Suositushinta 10,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral