Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer

Viinin käytetyt rypäleet tulevat enimmäkseen Bio Bio -laaksosta, joka eteläisestä sijainnistaan johtuen on yksi Chilen viileimmistä viinialueista. Viileässä ilmastossa hitaasti kypsyvät Gewürztraminer-rypäleet tuottavat erittäin aromikasta ja intensiivisen hedelmäistä viiniä samalla säilyttäen tasapainottavan hapokkuutensa. Alkoholikäyminen on tapahtunut terästankeissa kontrolloidussa 13,5ºC lämpötilassa. Viininvalmistuksessa ei ole käytetty tammea.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa intensiivisiä makeaan vivahtavia aromeja, kuten litsiluumua, parfyymia ja seljankukkaa. Kuiva ja herkullisen hedelmäinen maku. Intensiivinen aromikkuus tasapainottuu miellyttävästi runsaaseen raikkaaseen hapokkuuteen.

Viinin käyttö

Cono Sur Gewürztraminer toimii erinomaisesti aperitiivista jälkiruokapöytään. Maukkaat ja intensiiviset kasvisruuat, salaatit ja grillatut äyriäiset sopivat erinomaisesti tämän viinin kumppaniksi. Parhaimmillaan Cono Sur Gewürztraminer on mausteisten curry- tai chilipitoisten ruokien rinnalla. Kokeile myös hedelmäsalaatin tai juustojen, vaikkapa Chévren kera.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotMausteinen ruokaVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Gewürztraminer (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 13.5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 958597
Suositushinta 9,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral