Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer

Viinin käytetyt rypäleet tulevat enimmäkseen Bio Bio -laaksosta, joka eteläisestä sijainnistaan johtuen on yksi Chilen viileimmistä viinialueista. Viileässä ilmastossa hitaasti kypsyvät Gewürztraminer-rypäleet tuottavat erittäin aromikasta ja intensiivisen hedelmäistä viiniä samalla säilyttäen tasapainottavan hapokkuutensa. Alkoholikäyminen on tapahtunut terästankeissa kontrolloidussa 13,5ºC lämpötilassa. Viininvalmistuksessa ei ole käytetty tammea.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa intensiivisiä makeaan vivahtavia aromeja, kuten litsiluumua, parfyymia ja seljankukkaa. Kuiva ja herkullisen hedelmäinen maku. Intensiivinen aromikkuus tasapainottuu miellyttävästi runsaaseen raikkaaseen hapokkuuteen.

Viinin käyttö

Cono Sur Gewürztraminer toimii erinomaisesti aperitiivista jälkiruokapöytään. Maukkaat ja intensiiviset kasvisruuat, salaatit ja grillatut äyriäiset sopivat erinomaisesti tämän viinin kumppaniksi. Parhaimmillaan Cono Sur Gewürztraminer on mausteisten curry- tai chilipitoisten ruokien rinnalla. Kokeile myös hedelmäsalaatin tai juustojen, vaikkapa Chévren kera.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotMausteinen ruokaVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Gewürztraminer (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 13.5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 958597
Suositushinta 9,90 €
Lehdistömaininnat

”Gewürztraminer’s hallmark is a heady aroma of lychee, melon and rose water; this is often a flawless combination served with Thai curries. The gewürztraminers from Alsace (this mighty grape’s home) are perhaps too honeyed and rich for the light, modern twists in Bill’s fast fish curry. The New World influences on this zippy, fragrant Chilean number are apparent – a match made in heaven for more delicate curries.” Amelia Pinsent / Waitrose Food Illustrated / UK

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral