Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir

Alkuvuosinaan Cono Sur pullotti 20 tynnyriä parasta tuottamaansa viiniä erilliseksi korkealaatuiseksi eräksi ja tuoteperhe sai nimen 20 Barrels. Tähän viiniin käytetyt rypäleet tulevat Cono Surin viljelysten kaikkein laadukkaimmilta Pinot Noir -tarhoilta Casablancan laaksosta. Käsinpoimitut rypäleet on murskattu hellävaroin ja asetettu likoamaan omaan mehuunsa viilennettyihin avoimiin tankkeihin. Alkoholikäyminen on suoritettu samoissa avoimissa tankeissa, jonka päätteeksi viini on valutettu ranskalaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin, joissa se on saanut kypsyä 12 kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Syvä rubiininpunainen väri. Monivivahteisessa ja tyylikkäässä tuoksussa on tuoreen kirsikan, mansikan, luumun, nahan ja paahteisuuden vivahteita. Maku on samettisen pehmeä, täyteläinen ja samalla raikkaan marjaisa ja kypsän aromikas.

Viinin käyttö

Tämä viini on parhaimmillaan grillatun tai paistetun aromikkaan lihan, kuten karitsan, pikkuriistan tai mausteisen tonnikalan kumppanina. Tarjoillaan jäähdytettynä 16 – 18 asteiseksi.

Soveltuvuus

JuustotMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Pinot Noir (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 909747
Suositushinta 23,40 €
Lehdistömaininnat

91 points ”It is dark ruby-colored with an intense raspberry perfume, almost jammy in its intensity along with plenty of toast and violets. This is followed by a wine with a big mouth-feel, layers of sweet fruit and silky texture.” Wine advocate / USA

Kilpailumenestys

Guia de Vinos de Chile 2008, Best Chilean Pinot Noir

Sertifikaatit Carbon Neutral