Cono Sur 20 Barrels Chardonnay

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur 20 Barrels Chardonnay

20 Barrels –sarja sai alkunsa vuonna 1996, kun 20 parasta tynnyrillistä viiniä otettiin sivuun erityislaatuista viiniä varten. Siksi 20 Barrels –nimi. Vuonna 2002 sarjan ensimmäinen valkoviini 20 Barrels Chardonnay lanseerattiin Casablancan laaksosta El Centinela –nimiseltä tarhalta. Tarha sijaitsee laakson viileimmällä alueella vain muutaman kilometrin päässä Tyynen Valtameren rannikolta. 75% viinistä on kypsynyt uudessa ranskalaisessa tammessa ja 25% betonisissa, munan muotoisissa käymisastioissa 8 kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Hyvin saavutettu tasapaino sitruksen aromien ja moniulotteisen mineraalisuuden välillä sekä tuoksussa että maussa. Kirkas, kultainen väri ja tuore sitrus, raikas ja mineraalinen suutuntuma saa tämän chardonnayn loistamaan. Greippiä, limeä ja kukkaisuutta sekä hyvin integroitunutta tammea, paahteisuutta. Mineraalinen ja jopa hieman suolainen. Loistava hapokkuus ja pitkä, tasapainoinen jälkimaku.

Viinin käyttö

20 Barrels Chardonnay sopii loistavasti äyriäisten, vaalean lihan, juustojen, pähkinöiden ja salaattien kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotLintuVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 21,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral