Cono Sur 20 Barrels Chardonnay

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur 20 Barrels Chardonnay

Alkuvuosinaan Cono Sur pullotti 20 tynnyriä parasta tuottamaansa viiniä erilliseksi korkealaatuiseksi eräksi ja tuoteperhe sai nimen 20 Barrels. Vuonna 2002 lanseerattiin sarjan ensimmäinen valkoviini 20 Barrels Chardonnay. Tähän viiniin käytetyt rypäleet tulevat Cono Surin viljelysten kaikkein laadukkaimmilta Chadonnay -tarhoilta Casablancan laaksosta El Centinela -nimiseltä tarhalta. Tarha sijaitsee laakson viileimmällä alueella vain muutaman kilometrin päässä Tyynen valtameren rannikolta. 75% viinistä on kypsynyt uudessa ranskalaisessa tammessa ja 25% betonisissa käymisastioissa kahdeksan kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Kullankeltainen väri. Tuoksussa sitrushedelmiä, kypsää aprikoosia, kukkaisuutta, mineraalisuutta ja paahteista tammisuutta. Loistava hapokkuus ja pitkä, tasapainoinen jälkimaku.

Viinin käyttö

20 Barrels Chardonnay sopii loistavasti äyriäisten, vaalean lihan, juustojen, pähkinöiden ja salaattien kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotLintuVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 915466
Suositushinta 18,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral