Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon

20 Barrels –sarja sai alkunsa vuonna 1996, kun 20 parasta tynnyrillistä viiniä otettiin sivuun erityislaatuista viiniä varten. 20 Barrels Cabernet Sauvignon oli sarjan toinen viinilanseeraus vuonna 1997 Pinot Noirin jälkeen. Alto Maipon alueelta peräisin oleva viini on persoonallinen ja iso Cabernet Sauvignon. Viini on kypsynyt 17 kk tammitynnyreissä ja kuukauden terästankeissa ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Kaunis, rubiininpunainen väri. Tuoksussa on luumua, tummia marjoja, mokkaisuutta ja savuisuutta. Maku on täyteläinen ja intensiivinen. Tuoksun mukaisesti tumman marjaisa ja mausteinen maku on tanniinien tukema. Pitkä ja hienostunut jälkimaku.

Viinin käyttö

20 Barrels Cabernet Sauvignon sopii hienosti grillatulle lihalle ja riistaruoille. Myös kypsät juustot saavat tästä viinistä arvoisensa kumppanin.

Soveltuvuus

JuustotVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Maipo Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 21,90 €
Lehdistömaininnat

Wine Enthusiast 93 points (vuosikerta 2013)

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral