Château Bonnin Pichon

Producta Vignobles

Producta Vignobles on vuonna 1949 perustettu, neljän osuuskunnan omistama markkinointi- ja vientiyritys, jonka vuosituotanto 50:ltä Bordeaux’n alkuperäisalueelta on noin 25 miljoonaa pulloa.

Producta valmistaa viininsä 2 800 jäsenviljelijän yli 20 000 hehtaarin viljelyksiltä kerätyistä rypäleistä, minkä lisäksi yritys toimii merkittävänä Bordeaux’n Château -viinien kauppiaana. Producta toimii sertifioidun kestävän kehityksen vastuullisuusohjelman, Agri Confiancen, viitoittamana.

Château Bonnin Pichon

Château Bonnin Pichon sijaitsee Lussacin kylässä, noin 10 km Unescon maailmanperintökohde St. Emilionista koilliseen. Bonninin perhe on viljellyt viiniä tilalla useiden sukupolvien ajan. Viini on valmistettu modernein menetelmin 12 päivän maseraation ja käymisen ajan 28-30 °C lämpötilassa terästankeissa. Viini on kypsynyt ensin 3-5 viikkoa terästankeissa, jonka jälkeen 12 kuukautta tammitynnyrissä, joista n. 40% on uusia.

Viinin kuvaus

Tummanpunainen väri. Tuoksussa mustaherukkaa, hapankirsikkaa, kypsää punaherukkaa, paahteisuutta ja mausteisuutta. Keskitäyteläinen, vivahteikas ja kehittynyt viini, jossa ryhdikkäät tanniinit ja tammen maustama paahteisen runsas maku.

Viinin käyttö

Paahdettujen tai grillattujen liharuokien ja kovien kypsien juustojen kumppani. Nautittavimmillaan salottisipulikastikkeen hunnuttaman pihvin tai kanttarellikastikkeen kuorruttaman vasikan kyljyksen kera.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Producta Vignobles
Maa Ranska
Alue/luokitus Lussac Saint-Emilion AC, Bordeaux
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Franc (15 %)
Cabernet Sauvignon (4 %)
Merlot (81 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 005183
Suositushinta 17,48 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit