Bouchard Père & Fils
Vuonna 1731 Volnayssa perustettu Bouchard Pere & Fils siirtyi isännöimään nykyistä päämajaansa Château de Beaunea 1800-luvun alussa. Talo viljelee itse 130 hehtaaria viinitarhoja, joista kaksi kolmasosaa ovat Burgundin arvostetuimpia Grand ja Premier Cru -tarhoja. Lisäksi Bouchard valmistaa viinejä sopimusviljelijöidensä rypäleistä eri puolilla Burgundia. Viinit valmistetaan vuonna 2005 valmistuneessa modernissa valmistamossa Savigny-les-Beaunessa.
Bouchard Beaune du Chateau Premier Cru Blanc
Bouchard Pere et Fils on tuottanut ainutlaatuista Beaune du Chateau Premier Cru -viiniä vuodesta 1907. Rypäleet tähän erittäin harvinaiseen valkoisen Beaunen Premier Cru – viiniin kerätään ja vinifioidaan erikseen neljältä Premier Cru -tarhalta (Aigrots, Tuvilains, Sizies ja Sur les Greves) n.10 hehtaarin alueelta. Rypäleet on kerätty käsin ja valikoitu toistamiseen ennen rankojen erottamista ja rypäleiden murskausta. Viini kypsyy Château du Beaunen kaupunkilinnoituksen jopa seitsemän metriä paksujen seinien suojissa, vuosikerrasta riippuen 9 – 10 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä (15% uusia).
Viinin kuvaus
Kullankeltainen väri. Tuoksussa on kypsää hedelmäisyyttä, sitruunaa, kukkeutta, Chardonnaylle tyypillistä kermaisuutta ja pähkinäisyyttä sekä tammen tuomaa vaniljaisuutta. Moniulotteisen runsas maku on mineraalisen hapokkuuden ryhdistämä, kypsän hedelmäinen ja hieman paahteinen.
Viinin käyttö
Viini sopii erinomaisesti Burgundin erityisherkun viinitarhurin etanoiden kumppaniksi. Sen seurassa viihtyvät myös ranskalaisen maalaiskeittiön herkut, kuten patéet, lihaleikkeleet ja pehmeät juustot. Juhlapöydässä tarjoiltavissa myös voimakasaromisten merenherkkujen ja vaaleaa lihaa sisältävien annosten kera.