Blandy’s Santa Luzia Madeira

Blandy's Madeira

Blandy’s on vuonna 1811 perustettu viinitalo, joka on Madeiran alkuperäisistä tuottajista ainoana edelleen täysin perheomisteinen. Perheyritys tuottaa Madeiraa kaikissa laatuluokissa ja on erityisen tunnettu Bual-viineistään sekä vuosikertamadeiroistaan. Tänä päivänä Blandyn suku on Madeira Wine Companyn pääosakas.

Blandy’s Santa Luzia Madeira

Santa Luzia on Blandyn tuoteperheen tunnetuin klassikko Suomessa. Santa Luzia Madeira on väkevöity viini, jonka käyminen pysäytetään 48 tunnin jälkeen lisäämällä viiniin viinitislettä. Näin Santa Luzian makeusaste saadaan halutulle tasolle ja tästä syystä viini on myös alkoholipitoisuudeltaan korkea (19% vol). Väkevöinnin jälkeen Santa Luzia siirretään ”estufa” -tankkeihin, joissa viini pidetään 45 – 50 ˚C lämpötilassa 3 kuukauden ajan. Tämä prosessi simuloi entisaikojen laivamatkaa, jolloin madeiraviini syntyi tasaisessa lämmössä laivan ruumassa. Estufa-käsittelyn jälkeen Santa Luzia kypsyy 2 vuotta amerikkalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta. Tuloksena on hieman hapettunut, luonteikas ja makea viini.

Viinin kuvaus

Kirkas ja lämmin, hieman ruskeaan vivahtava väri. Tuoksussa tyypillisiä madeiran aromeja: kuivattuja hedelmiä, toffeeta, paahteista karamellia sekä hieman hapettuneisuutta ja kypsyyttä. Maku on tuoksun mukainen, makea, rikas ja pehmeä. Jälkimaussa miellyttävää hapokkuutta, tammea ja suklaata.

Viinin käyttö

Santa Luzia Madeira sopii hyvin erilaisten kakkujen ja leivonnaisten kanssa tarjottavaksi ja on erinomainen kypsien juustojen kanssa. Santa Luziaa käytetään usein myös kastikkeen maustajana.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Blandy's Madeira
Maa Portugali
Alue/luokitus Madeira
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Tinta Negra
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 120
Alkoholipitoisuus 19 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 37,5 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 343794
Suositushinta 11,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit