Blandy’s Colheita 1999 Malmsey Madeira

Blandy's Madeira

Blandy’s on vuonna 1811 perustettu viinitalo, joka on Madeiran alkuperäisistä tuottajista ainoana edelleen täysin perheomisteinen. Perheyritys tuottaa Madeiraa kaikissa laatuluokissa ja on erityisen tunnettu Bual-viineistään sekä vuosikertamadeiroistaan. Tänä päivänä Blandyn suku on Madeira Wine Companyn pääosakas.

Blandy’s Colheita 1999 Malmsey Madeira

Malmsey-rypäleet tulevat São Jorgen alueelta Madeiran pohoisosasta, jossa perheellä on pitkät suhteet 26 sopimusviljelijän kanssa. Malmsey-rypäleet sopivat erinomaisesti Madeiran valmistukseen, koska rypäleissä on paljon sokeria ja hapokkuutta. Blandy’s Malmsey 1999 on kypsynyt 16 vuotta amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Madeira on ikääntynyt canteiro-menetelmällä, jossa viinin varastointilämpötilaa pidetään korkealla ja viinin ikääntyessä sitä siirretään varastossa asteittain alemmas matalampiin lämpötiloihin. Viinintekijä tasapainoilee Madeiran teossa raikkauden ja täyteläisyyden välillä ja päättää milloin viinin on aika vaihtaa lämpötilaa.

Viinin kuvaus

Mahonginruskea väri. Tuoksussa on karamellia, appelsiininkukkaa, pähkinää, vaniljaa ja kanelia. Suutuntuma pysyy raikkaana hyvän hapokkuuden takia. Täyteläinen viini, jonka rakenne on miellyttävän pehmeä, hennon karvasmantelinen, vivahteikas ja pitkä.

Viinin käyttö

Sopii sellaisenaan nautittavaksi. Yhdistä myös juustojen sekä marjaisten ja hedelmäisten jälkiruokien kanssa. Viini on suositeltavaa dekantoida ennen nauttimista. Tarjoilulämpötila alle 15 astetta.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Blandy's Madeira
Maa Portugali
Alue/luokitus Madeira
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Malmsey
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 130
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 50 cl
Suljin Korkkitulppa
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 57,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit