Blandy’s 5 Year Old Rich Madeira

Blandy's Madeira

Blandy’s on vuonna 1811 perustettu viinitalo, joka on Madeiran alkuperäisistä tuottajista ainoana edelleen täysin perheomisteinen. Perheyritys tuottaa Madeiraa kaikissa laatuluokissa ja on erityisen tunnettu Bual-viineistään sekä vuosikertamadeiroistaan. Tänä päivänä Blandyn suku on Madeira Wine Companyn pääosakas.

Blandy’s 5 Year Old Rich Madeira

Blandy’s 5 Year Old Rich on moderni Madeira. Se on ainutlaatuinen sekoitus Bual- ja Malmsey -lajikkeita, jossa Malmseyn klassinen makea täyteläisyys ja Bualille tyypilliset kuivattujen hedelmien aromit kohtaavat kauniisti. Aikaisemmin oli ennenkuulumatonta, että madeiraviini voisi olla kahden lajikkeen sekoitus.

Viinin kuvaus

Kaunis, pähkinänruskea väri. Tuoksussa kuivattuja hedelmiä, toffeeta ja hennosti tammea sekä mausteita. Maku on täyteläisen pehmeä ja tasapainoinen, hapokas, kevyen hunajainen ja mausteinen. Malmseyn rikasta makeutta raikastaa Bualin napakka ryhdikkyys.

Viinin käyttö

Erinomainen seuralainen jouluiselle hedelmäkakulle, mausteisille leivonnaisille tai vaikkapa uuniomenalle. Sinihomejuuston kanssa suorastaan lyömätön yhdistelmä!

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Blandy's Madeira
Maa Portugali
Alue/luokitus Madeira
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Bual (50 %)
Malmsey (50 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 120
Alkoholipitoisuus 19 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 50 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 914816
Suositushinta 19,19 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit