Blandy’s 5 Year Old Bual Madeira

Blandy's Madeira

Blandy’s on vuonna 1811 perustettu viinitalo, joka on Madeiran alkuperäisistä tuottajista ainoana edelleen täysin perheomisteinen. Perheyritys tuottaa Madeiraa kaikissa laatuluokissa ja on erityisen tunnettu Bual-viineistään sekä vuosikertamadeiroistaan. Tänä päivänä Blandyn suku on Madeira Wine Companyn pääosakas.

Blandy’s 5 Year Old Bual Madeira

Blandy’s 5 YO Bual on käynyt ilman rypäleiden kuoria 18-21 asteessa lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Noin kolmen päivän jälkeen viinin käyminen on pysäytetty lisäämällä sihen viinitislettä, jolloin haluttu makeusaste on saavutettu osan rypäleen omista sokereista jäädessä viiniin. Viini on kypsynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä canteiro-menetelmällä viiden vuoden ajan. Canteiro-menetelmässä viinin varastointilämpötilaa pidetään korkealla ja viinin ikääntyessä sitä siirretään varastossa asteittain alemmas matalampiin lämpötiloihin. Pullotuksen jälkeen viini on valmis juotavaksi.

Viinin kuvaus

Meripihkan ruskea väri. Tuoksussa houkuttelevaa pähkinäisyyttä sekä rusinoiden ja toffeen aromeja. Maussa on Madeiralle tyypillisiä kuivattuja hedelmiä, toffeeta sekä tammikypsytyksen tuomaa vaniljaisuutta. Viinin hedelmäisyys ja hapokkuus ovat hienosti tasapainossa. Jälkimaku on silkkisen tyylikäs.

Viinin käyttö

Blandy’s 5 YO Bual on klassinen jälkiruokaviini, mutta sopii hienosti myös aperitiiviksi. Viini on monipuolinen jälkiruokien kumppani: leivokset ja vanukkaat, suklaiset jälkiruoat, pähkinät ja kuivatut hedelmät sekä kovat, kypsät juustot ovat parhaimmillaan tämän viinin seurassa.

Madeira säilyy avattuna jopa kolmen vuoden ajan.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Blandy's Madeira
Maa Portugali
Alue/luokitus Madeira
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Bual ( %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 100
Alkoholipitoisuus 19 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 37,5 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 391854
Suositushinta 15,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

Pronssimitali, International Wine Challenge 2004

Sertifikaatit