Blandy’s 10 Year Old Sercial Madeira

Blandy's Madeira

Blandy’s on vuonna 1811 perustettu viinitalo, joka on Madeiran alkuperäisistä tuottajista ainoana edelleen täysin perheomisteinen. Perheyritys tuottaa Madeiraa kaikissa laatuluokissa ja on erityisen tunnettu Bual-viineistään sekä vuosikertamadeiroistaan. Tänä päivänä Blandyn suku on Madeira Wine Companyn pääosakas.

Blandy’s 10 Year Old Sercial Madeira

Sercial on manner-Portugalista peräisin oleva valkoinen lajike, jota portugaliksi on perinteisesti kutsuttu myös ”koirankuristajaksi” huikean hapokkuutensa ansiosta. Blandy’s 10 Year Old Madeira on sekoite sercial –viinejä, joiden käyminen on pysäytetty viinitisleellä noin 7 päivän jälkeen. Tämä lähes kuivaksi käynyt Madeira on ikääntynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä canteiro-menetelmällä,  jossa viinin varastointilämpötilaa pidetään korkealla ja viinin ikääntyessä sitä siirretään varastossa asteittain alemmas matalampiin lämpötiloihin. Blandy’s Sercial 10 YO Madeiraan sekoitettujen viinien keski-ikä on kymmenen vuotta.

Viinin kuvaus

Kullankeltaisen madeiran tuoksussa on mantelia, kuivattuja hedelmiä ja tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Viinin maussa on kerroksittain pähkinäisyyttä, sitrusta ja tammisuutta. Madeiralle tyypillinen upea hapokkuus ja hienostunut aromimaailma tuntuvat myös pitkässä jälkimaussa.

Viinin käyttö

Madeira on tunnettu klassisena jälkiruokaviininä, mutta kuiva Sercial on omiaan hyvin viilennettynä aperitiivina. Kokeile myös kovien juustojen kumppanina, tai vaikka sashimin tai osterien kyytipoikana. Pullo säilyy avattuna jopa kolmen vuoden ajan.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Blandy's Madeira
Maa Portugali
Alue/luokitus Madeira
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Sercial
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 50
Alkoholipitoisuus 19 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 50 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 26,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

 

Sertifikaatit