Mayer Asia Cuvée

Mayer am Pfarrplatz

Mayer am Pfarrplatz on Wienin vanhimpia viinitiloja. Tuottajan tarhat sijaitsevat Wienin arvostetuimmilla palstoilla, ja lukuisat tunnustukset sekä palkinnot kertovat tinkimättömästä laadusta. Hieman runsasta 50 hehtaaria kaupungin sydämessä viljelevä Mayer am Pfarrplatz valmistaa viininsä talossa, jossa Beethoven aikoinaan asui kirjoittaessaan merkittävän osan kuuluisimmasta teoksestaan, yhdeksännestä sinfoniasta.

Mayer Asia Cuvée

Itävallan pääkaupungin viinintuotantoalueen vanhimpiin tuottajiin lukeutuva Mayer am Pfarrplatz esittelee ”Gemischter Satzin” uudella, modernilla otteella. Gemischter Satz -viinitarhoilla eri lajikkeet kasvavat sekaisin. Tässä Grüner Veltliner-vetoisessa viinissä on lisäksi Riesling-, Pinot Blanc-, Sauvignon Blanc- ja Traminer- lajikkeita. Asia Cuvée on tribuutti aasialaiselle keittiölle ja viiniin on haluttu jättää jäännössokeria taittamaan ruokien tulisuutta.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa päärynää ja kypsää sitrusta. Viini on puolikuiva, suuntuntuma on hapokas ja tasapainoinen. Maussa seuraa vihreää päärynää, kypsää persikkaa ja sitruksen aromeja, sekä hentoa pippurisuutta ja kevyttä kukkaisuutta. Tyylikäs kokonaisuus.

Viinin käyttö

Nimensä mukaisesti Asia Cuvée on aasialaisen keittiön kaveri. Jäännössokerinsa ansiosta kannattaa kokeilla muidenkin mausteisten ruokien ja vaaleiden liharuokien kanssa.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Mayer am Pfarrplatz
Maa Itävalta
Alue/luokitus Wien
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Grüner Veltliner
Riesling
Sauvignon Blanc
Traminer
Weissburgunder
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 15
Alkoholipitoisuus 13,0 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 513807
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit