Jean-Baptiste Adam
Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.
Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä, viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.
Jean-Baptiste Adam Grand Cru Kaefferkopf Cuvée Traditionnelle
Kaefferkopf on Alsacen viimeisin Grand Cru -tarha, joka sai Grand Cru -statuksen vuonna 2007. Se on Alsacen historiallinen erikoisuus ja ainoa Grand -Cru tarha, jonka viineissä voidaan sekoittaa kahta jaloa lajiketta Rieslingiä ja Gewürztramineria. Adamin Kaefferkopf Tradition -viini on Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini ja sitä on valmistettu vuodesta 1834. Viini on käynyt lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa 20 asteessa.
Viinin kuvaus
Kullankeltainen väri, aromaattinen, eksoottisin hedelmiin vivahtava ja runsaan parfyyminen tuoksu. Puolikuiva, eksoottisten hedelmien sävyttämä maku on mineraalisen hapokkuuden raikastama, pitkä ja tasapainoinen.
Viinin käyttö
Erinomainen aperitiivi ja tasokas merenherkkujen tai itämaisittain maustettujen ruokien seuralainen. Sopii myös vaaleiden liharuokien ja aromikkaiden juustojen kanssa.