Jean-Baptiste Adam Grand Cru Kaefferkopf Cuvée Traditionnelle

Jean-Baptiste Adam

Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.

Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä,  viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.

Jean-Baptiste Adam Grand Cru Kaefferkopf Cuvée Traditionnelle

Kaefferkopf on Alsacen viimeisin Grand Cru -tarha, joka sai Grand Cru -statuksen vuonna 2007. Se on Alsacen historiallinen erikoisuus ja ainoa Grand -Cru tarha, jonka viineissä voidaan sekoittaa kahta jaloa lajiketta Rieslingiä ja Gewürztramineria. Adamin Kaefferkopf Tradition -viini on Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini ja sitä on valmistettu vuodesta 1834. Viini on käynyt lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa 20 asteessa.

Viinin kuvaus

Kullankeltainen väri, aromaattinen, eksoottisin hedelmiin vivahtava ja runsaan parfyyminen tuoksu. Puolikuiva, eksoottisten hedelmien sävyttämä maku on mineraalisen hapokkuuden raikastama, pitkä ja tasapainoinen.

Viinin käyttö

Erinomainen aperitiivi ja tasokas merenherkkujen tai itämaisittain maustettujen ruokien seuralainen. Sopii myös vaaleiden liharuokien ja aromikkaiden juustojen kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluJuustotLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Jean-Baptiste Adam
Maa Ranska
Alue/luokitus Alsace Grand Cru AOP
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Gewürztraminer
Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 17
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 946267
Suositushinta 26,89 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit