20.000 Leguas Skin Contact Amber Wine

Dominio de Punctum

Dominio de Punctum on Espanjan La Manchan pohjoisosassa, Las Pedroñeraksen kylässä sijaitseva sertifioitu biodynaaminen tuottaja, jonka koko tuotanto on myös luomusertifioitua. Kaikki tuottajan viinin ovat myös sopivia vegaaneille. Tila on perustettu vanhalle Fernández -suvun viinitarhalle perheen nuoren sukupolven Jesús Fernándezin (tilan johtaja) ja Ruth Fernándezin (viinintekijä) toimesta. Tila siirtyi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2005, ja on siitä asti kehittänyt omia toimintatapojaan ja viinintuotantomenetelmiään tukeakseen mahdollisimman hyvin luonnon monimuotoisuutta.

 

20.000 Leguas Skin Contact Amber Wine

20.000 Leguas (espanjaa) viittaa Jules Vernen kirjaan ”20.000 leagues under the sea”, suomeksi ”Sukelluslaivalla maapallon ympäri”. Kirjassa Kapteeni Nemo seikkailee Nautilus-sukellusveneellä ympäri maapalloa. ”League” tai ”Legua” on merellä käytettävä pituusmitta, joka on 3 mailia = noin 5 km. 20.000 Leguas on siis n. 100.000 km, joka viittaa siihen, että kirjassa Nemo matkasi sukellusveneellä 2 kertaa maapallon ympäri.

Viinin kuvaus

Tyyliltään orange wine, joka on valmistettu punaviinin tapaan. Chardonnay-rypäleiden kuoret ovat olleet useita päiviä kontaktissa viinin kanssa, joten viinin väri on oranssiin vivahtava, ja aromeiltaan viini on intensiivinen (trooppista hedelmää, hasselpähkinää, appelsiininkuorta) ja samalla puhdaspiirteinen. Viini on täysin kuiva, eikä sitä ole lainkaan tammitettu.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaLintu

Lisätiedot

Tuottaja Dominio de Punctum
Maa Espanja
Alue/luokitus La Mancha
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 0
Alkoholipitoisuus %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen