Mezzacorona

Pohjois-Italian Trentinon alueella vuodesta 1904 viinejä valmistanut Mezzacorona on yksi Italian laadukkaimmista viiniosuuskunnista. Osuuskunnan omistajia ovat osuuskunnalle rypäleitä toimittavat alueen pienviljelijät. Italian suurin Pinot Grigio- ja Chardonnay -viinien valmistaja on erikoistunut myös paikallislajikkeiden, kuten Teroldego Rotalianon viljelyyn.

Yrityksellä on erittäin nykyaikaiset tuotantolaitokset ja tarkkaan koordinoidut 2 400 hehtaarin viinitarhat. Italian kansainvälisesti tunnetuimpiin lukeutuvan kuohuviinin, Rotarin, lisäksi Mezzacorona omistaa myös 1 000 hehtaaria viinitarhoja Sisiliassa Feudo Arancio-tilan Stemmari-viinien tuotantoon. Tuotannosta yli 70% menee vientiin.

Mezzacorona on pitkään kiinnittänyt huomiota tuotantonsa mahdollisiin vaikutuksiin paikalliseen ympäristöön. 1980-luvun alussa yritys pani alulle Trentinon alueen viinintuotannon laadunparannusohjelman ja protokollan, joka perustuu kestävän kehityksen viininviljelyyn ja valmistukseen. Tänä päivänä 90% Trentinon alueen tuottajista toimii tämän protokollan mukaisesti.

Valmistusmaa: Italia
Valmistusalue: DOC Trentino