KEVÄÄN PARHAAT ROSEEVIINIT
Vaikka roseeviineistä on tullut ympärivuotinen ilmiö, kuuluu roseiden esiinmarssi kevään merkkeihin. Ihania sellaisenaan, mutta myös huikeita ruokaviinejä monen annoksen seuraan. Tässä kolme laadukasta ja gastronomista roseeviiniä kevään kynnykselle.
Chavin Méditerranée Rosé 12,00 € UUTUUS
Välimeren oma viinityyli! IGP Méditerranée -apellaatioon kuuluu laajoja alueita Marseillen ja Nizzan merenrantakaupunkien ympäristöstä mm. Rhoneen ja Korsikan saarelle asti. Alueita yhdistää aurinko ja Välimeren vaikutus. Eteläranskalainen viinitalo Chavin tuottaa viinejä, jotka vastaavat trendeihin, mutta kunnioittavat perinteitä. Kepeässä ja raikkaan ryhdikkään Méditerranée-roseen maussa voi erottaa vadelmaa, kirsikkaa ja metsämarjaisuutta. Sopii aperitiiviksi, salaateille ja kala- tai äyriäisruuille.
Domaine de Nizas Le Clos Rosé 16,00 € UUTUUS
Domaine De Nizas on Francois Lurtonin viinitila Pézenas’ssa, Etelä-Ranskan Languedocissa. Lurton haluaa tuoda viineissään esiin alueen poikkeuksellisen laadun: tavoitteena on tehdä suuntäyttävä, mutta herkkä rosee, jota raikastaa aavistuksen bitterinen jälkimaku. Osa blendin grenache-viinistä on kypsytetty amforassa, jonka ansiota on lopussa tuntuva häivähdys mineraalisuutta. Tyylikäs ja runsaahkon marjaisa rosee salaateille, oliiveille, vuohenjuustolle, kalaruuille ja äyriäisille.
Weingut Neiss That’s Neiss Pink Riesling 14,98 €
Kun rieslingin raikkaus yhdistetään mineraaliseen roseeviiniin, saadaan Pink Riesling! Rieslingrosee valmistetaan lisäämällä Rieslingiin pieni määrä Pinot Noir -rypäleistä valmistettua viiniä. Kindenheimin kylässä Pohjois-Pfalzissa vaikuttava Axel Neiss on tuottanut tämän laadukkaan ja tyylikkään rieslingroseen, johon eloisa, rypäleelle tyypillinen aromikkuus ja voimakas mineraalisuus tuo rakennetta. Omiaan paistettujen tai grillattujen vaaleiden liharuokien kumppaniksi, sekä merenelävien ja mausteisten ruokien seuraan. Toimii loistavasti myös sellaisenaan.