Kirjoitettu

Winestatelle kaksi palkintoa Viini Wine Awards 2018 -gaalassa

Viini-lehden järjestämä Viini Wine Awards 2018 keräsi viininystävät Helsingin Vanhalle ylioppilastalolle keskiviikkona 14.11. Gaalassa Viini-lehti palkitsi vuoden parhaat viinit jo viidennentoista kerran.

MW Tuomas Meriluoto pääsi vierailemaan lavalla tiuhaan tahtiin, kun Winestatelle myönnettiin palkinnot vuoden parhaasta hanaviinistä sekä punaviinien että valkoviinien sarjassa. Vuoden punaisena hanaviininä palkittiin Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2016 Kaliforniasta, ja valkoinen hanaviinivoittaja oli saksalainen Deep Roots Riesling Trocken 2017.

Raadin mukaan hyvän hanaviinin tulee olla ”helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen, koska hanapakkausviinejä käytetään usein seurusteluviineinä ja ruokajuomina isommillekin seurueille, joissa yhtä yhteistä suosikkiviinityyliä on vaikea löytää. Viinin pitäisi taipua myös esimerkiksi buffetpöydässä useille ruokalajille.”