Kirjoitettu

Vanha Ylioppilastalo täyttyi viininystävistä, kun ensi kertaa järjestetty, kaksipäiväinen Grand Vin Helsinki -tapahtuma pääsi vauhtiin perjantaina 6.10.  Winestate avasi tapahtumassa lukuisia tuottajiensa viinejä kuluttajien maisteltaviksi.

Paikalla oli myös viinintuottajia ja viinintekijöitä, jotka kertovat syvemmin omista viineistään Master Class -luennoillaan. Winestate toi perjantaina tapahtumaan luennoimaan maailman johtavimpiin viinintekijöihin lukeutuvan, Chileläisen viinitalo Cono Surin pääviinintekijä ja toimitusjohtaja Adolfo Hurtadon. Hurtado on jättänyt jälkensä Chileläiseen viinintuotantoon luotsaamalla vasta 1993 perustetun Cono Surin maailmanmaineeseen erityisesti Rieslingin ja Pinot Noirin valmistuksessa. Lauantaina vuorossa oli Ranskalaisen viinitalo Gérard Bertrandin vientijohtajan, Francois Pages’n, luento biodynaamisista viineistä.

Luennot sekä maistatetut viinit saivat paljon kiitosta, ja tästä on hyvä jatkaa kohti 26.10 alkavaa Viini ja Ruoka -tapahtumaa.

Kiitos vielä kaikille Adolfo Hurtadon ja Francois Pages’n luennoille osallistuneille, sekä pisteellämme vierailleille.
Nähdään taas!