Tässä helppo ja maukas resepti, jossa Portugalin suosituin punaviini saa seurakseen pistaasipestopossua, veriappelsiini-fenkolisalaattia ja harissajogurttia. Portugalilaisessa keittiössä pysytään simppelisti perusasioiden äärellä, mutta nautinnosta ei tingitä!
Valmistusaika: n. 60 min
Neljälle
Possun sisäfile uunissa
- 1 porsaan sisäfile
- voita
- suolaa ja mustapippuria
Paista fileestä pinnat paistinpannulla voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita filee uuniin 175 asteeseen ja kypsennä 63 asteiseksi, noin 20 minuuttia. Kääri filee folioon vartiksi. Sivele pistaasipesto fileen pintaan ja leikkaa parin sentin viipaleiksi.
Pistaasipesto
- ½ ruukku lehtipersiljaa
- ½ ruukku korianteria
- 40 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 30 g parmesaania hienoksi raastettuna
- suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 4 rkl oliiviöljyä
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai morttelissa. Lisää oliiviöljyn määrää, jos tahna tuntuu liian paksulta.
Veriappelsiini- fenkolisalaatti
- 2 veriappelsiinia
- 1 fenkoli
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- lehtipersiljaa
Kuori appelsiinit ja irrota lohkot veitsellä varovasti. Siivuta fenkoli ohueksi joko mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Sekoita joukkoon kunnon loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nypi joukkoon lehtipersiljaa ja sekoita.
Harissajugurtti
- 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
- 2 tl harissatahnaa
- ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita harissajugurtti hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
Viinisuositus: Esporão Monte Velho Biológico
Uusi luomupunaviini Alentejosta | 11,99€
Hei kaikki notkeiden punaviinien ystävät! Jos Portugali kiinnostaa ja tekee mieli kokeilla ihan uutta, nappaa koriin Esporãon arvostetun viinitalon luomupunaviini. Aurinkoisesta Alentejosta tuleva Monte Velho Biologico on hauska yhdistelmä makoisia tummia marjoja, mausteista meininkiä ja raikkautta. Rypäleitä tässä tammettamattomassa herkussa on huimat kahdeksan, joista puolet paikallisia.
Kun lasissa maistuu Alentejon aurinko, lautaselle sopivat grillatut ja paistetut possuherkut, ja siksi esimerkiksi pistaasipestopossu on tälle viinille täydellinen kumppani. Hauska juttu muuten, että Esporão Monte Velho on todella portugalilaisten itsensä mieleen eli maan myydyin viini.