Pasta limonelloa ja Pink Rieslingiä!

10.5.2022 - Reseptit|

Pasta limonello on klassikko, joka on viime vuosina löytänyt tiensä monen innokkaan kotikokin lautaselle. Nyt sitruunainen pastaruoka pukee ylleen astetta keväisemmät vaatteet, sillä tällä kertaa pasta limonello porisee pannulla yhdessä sesongin papaijan ja paahdettujen kikherneiden kanssa. Kun laseihin vielä kaadetaan heleän vaaleanpunaista rieslingroseeta, on arjen luksusateria valmis!

pasta limonello pink riesling

Kikherneillä höystettyyn pasta limonelloon olet saattanut törmätä ennenkin. Tällä kertaa sitruunainen pastaklassikko saa kuitenkin seurakseen uunissa paahdetun papaijan tuoman täyteläisyyden ja hedelmäisen maun. Eikä siinä vielä kaikki! Sen sijaan, että kumoaisimme kikherneet pastan sekaan suoraan purkista, pyöräytämme nekin uunin kautta.

VINKKI! Jos pidät kikherneistä, paahda niitä samalla vaivalla suurempi satsi. Mausta savupaprikalla ja nauti leffaherkkuna tai pikkunaposteltavana.

Tätä kevätkauden luottopastaa helppo soveltaa oman maun ja lähikaupan valikoiman mukaiseksi. Korvaa smetana kevyemmällä hapanmaitotuotteella, kuten ranskankermalla, turkkilaisella jugurtilla tai kaurafraichella. Jos et löydä papaijaa oman kauppasi hedelmäosastolta, koppaa koriin jotain muuta sesonkiherkkua ja käytä kokkaamisen esimerkiksi mandariinia, raparperia tai vaikkapa tankoparsaa!

Pastan päälle lisättävä yrttisalaatti on valinnainen lisuke, jonka voi arki-iltana jättää tekemättä. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan, sillä se raikastaa mukavasti kermaisen pastan täyteläistä suutuntumaa.

VINKKI! Voit käyttää kuivapastan sijaan myös kaupan valmista tuorepastaa – tai jos aikaa on, voit pyöräyttää pastan itse!

Papaija pasta limonello

3–4 henkilölle

  • 2 papaijaa
  • 1 pkt (230 g) kikherneitä
  • 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 500 g kuivapastaa (esim. pappardelle tai spagetti)
  • 2 hopeasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 350 g smetanaa
  • suolaa
  • pippuria
  • voita ja öljyä
  • parmesaania
  • 1 pnt korianteria
  • 1 pnt minttua

Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen (tavallisessa uunissa sopiva lämpötila on 200 astetta). Halkaise papaijat ja poista niiden siemenet. Laita 3 papaijan puolikasta leivinpaperilla peitetylle pellille. Huuhtele kikherneet ja levitä ne papaijan kanssa samalle pellille. Ripottele papaijanpuolikkaiden ja kikherneiden päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 30 minuutin ajan tai kunnes papaija on pehmennyt ja kikherneet ovat mukavan rapsakoita.

Kuori ja hienonna yksi hopeasipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita isolla paistinpannulla voi-öljyseoksessa, kunnes ne ovat läpikuultavia. Kaavi pehmeäksi paahdettu papaijan hedelmäliha pannulle. Varmista, että hedelmäliha hajoaa sipulin joukkoon pieniksi paloiksi. Lisää piparjuuritahna, raastettu sitruunan kuori sekä smetana ja lämmitä nopeasti. Älä kuitenkaan anna kastikkeen kiehua voimakkaasti tai pitkään, ettei smetana juoksetu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää paahdetut kikherneet, sitruunamehu (jätä sivuun 2 rkl mehua yrttisalaattia varten) ja parmesaania oman makusi mukaan.

Leikkaa paahtamatta jäänyt papaijanpuolikas ja toinen hopeasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita ne kulhossa nopeaksi yrttisalaatiksi mintun, korianterin ja sitruunamehun kanssa. Mausta pienellä määrällä suolaa ja pippuria.

Tarjoile pasta lämpimänä ja lisää annoksen päälle pieni määrä raikasta yrttisalaattia.

Viinisuositus: That’s Neiss Pink Riesling

Rieslingroseiden konkari hurmaa tänäkin vuonna | 13,99€that's neiss pink riesling

Saksassa, Pfalzin alueella sijaitsevan Neissin viinitalon rieslingrosee oli se ihan ensimmäinen pinkki riesling, joka saapui Suomen-markkinoille – ja ampaisi heti huimaan suosioon. Väriltään herkullisen lohenpunainen, kesän kukilta ja vadelmilta tuoksahtava That’s Neiss Pink Riesling on siis Riesling-valkoviiniä, johon on lisätty hitunen Spätburgunder- eli Pinot Noir-punaviiniä.

Hedelmältään herkku ja hapoiltaan ponteva pinkki riesling sopii rentoon kilistelyyn sellaisenaan – ja viihtyy monenmoisten pöydän antimien kyljessä. Ruokaa voi huoletta myös maustaa vähän reilummallakin kädellä, tämän rieslingroseen jäännössokeri kestää sen heittämällä. That’s Neiss Pink Riesling saattelee pasta limonellon lisäksi kivasti myös grillikanan, savulohipastan, kasvis- ja juustopiiraat sekä tuhdit, hedelmäiset salaatit. Myös lasinuudelisalaatti ja pad thai -nuudelit ovat loistopari tälle viinille!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.