Viinilehden ammattilaisraati valitsee perinteisesti kevään kynnyksellä sokkomaistelussa vuoden parhaat kuohuviinit ja samppanjat. Me esittelemme nyt kilpailun voittaneet, upeat kuplat!
Viinilehden Vuoden viini -valinnat ovat viininirakastajien keskuudessa odotettuja julkistuksia, ja monen perinteisiin kuuluu voittajaviinien läpi maistaminen vuodesta toiseen.
Tänä vuonna vuoden parhaaksi kuohuviiniksi Viinilehden raati valitsi upean uusi-seelantilaisen Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brutin ja vuoden parhaan samppanjan tittelin pokkasi arvostettu Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut.
Tutustu voitokkaisiin viineihin paremmin, maista ja ihastu! 🥂
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut (17,98 €)
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut valmistetaan 100-prosenttisesti Chardonnay-rypäleistä. Kuohuviini valmistetaan perinteisellä menetelmällä eli siis samoin kuin samppanjat. Pullokypsytys kestää 15 kuukautta, mikä tuo viiniin samppanjamaisia paahteisia vivahteita.
Monissa sokkotastingeissa Lindauer onkin haluttu “jekkupullo”, sillä se on saanut monia maistelijoita luulemaan paahteisia aromeja samppanjaksi.
Kuohuviinissä on pienet ja elegantit kuplat. Sen tuoksusta voi löytää briossia ja myös paahteista tammea muistuttavia vivahteita. Kuivassa maussa on tuoksua seuraten kypsän hedelmäisiä ja elegantteja aromeja. Suutuntuma on kermainen ja raikas.
Tämä kuiva ja raikas kuohuviini on tyylikäs valinta aperitiiviksi ja juhlan hetkien kippistelyyn sekä kala-ja äyriäisruokien kumppaniksi sekä runsaille salaateille.
Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut (63,98 €)
Reimsissä sijaitseva arvostettu ja useasti palkittu samppanjatalo Charles Heidsieck on tunnettu runsaasta reserve-viinien käytöstä sekä laadukkaista vuosikertasamppanjoista.
Eri vuosikertojen sekoittaminen täydelliseksi liitoksi vaatii pitkää kokemusta ja asiantuntemusta. Kellareissa kypsyneet reserve-viinit tuovat tähän non-vintage-samppanjaan runsautta, syvyyttä ja moniulotteisuutta. Vanhimmat näistä reserve-viineistä ovat 15-vuotiaita. Eleganttius, laatu ja monikerroksisuus kuvaavatkin parhaiten Charles Heidsieckin samppanjoita.
Toinen tekijä Heidsieckin runsaan ja kypsän hedelmäisen tyylin taustalla on poikkeuksellisen pitkä pullokypsytys kellarissa. Siinä missä vuosikerrattomien samppanjoiden minimikypsytysaika hiivasakan päällä on Champagnen alueen säädösten mukaan 15 kuukautta, väriltään kullanhohtoinen Charles Heidsieck Réserve Brut on saanut kypsyä pullossa 3–4 vuotta.
Tässä maultaan vivahteikkaassa, tyylikkään hedelmäisessä ja samalla hienostuneen mineraalisessa samppanjassa on upea happorakenne ja harmoniaa vaikka muille jakaa.
Kun Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut kannetaan pöytään, ruokavaihtoehdot ovat liki rajattomat. Viini viihtyy etenkin kermaisissa kastikkeissa tarjottujen merenherkkujen rinnalla. Lihan ystävienkään ei tarvitse huolestua, sillä Charles Heidsieck säestää hienosti vaaleasta lihasta ja metsiemme riistalinnuista valmistettuja ruokia. Myös loistava aperitiivi erityisiin hetkiin!