Paprikafetadippi ja italialainen punaviini maistuvat syysiltoina

13.10.2025 - Artikkelit|Reseptit|

Tässä dippiohjeessa uunin annetaan tehdä taikojaan niin paprikoille kuin myös valkosipulinkynsille.

Valmis soossi sopii dipattavaksi niin sipseille kuin myös leivän päälle sipaistuna. Eikä väärin ole keittää tämän oheen vaikka spaghettia ja pyöräyttää valmis pasta paprikafetakastikkeessa!

VIINISUOSITUS: Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2024 (14,98 €)

Makuhermoja entisestään virittää Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2024, joka on vastikään puettu uuteen etikettiin. Tämä viini on marjaisa sekä raikas, ja se on ihan omiaan nautittavaksi juuri pastojen ja herkullisten pikkusuolaisten kanssa. 🍷

Keskitäyteläisestä punaviinista voi löytää esimerkiksi hapankirsikan, vadelman ja kevyen vaniljan aromimaailmaa.

PAAHDETTU PAPRIKA-FETADIPPI

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 valkosipulikimppu
  • oliiviöljyä
  • 100 g fetaa
  • 1 dl valkoisia papuja
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • suolaa ja pippuria

Pese ja halkaise paprikat puoliksi. Poista vihreä kanta ja siemenkota. Asettele paprikalohkot uunivuokaan kuoripuoli ylöspäin.

Leikkaa myös valkosipulikimpusta lakki pois ja laita se paprikoiden kanssa vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan, jotta paprikoiden kuori tummuu ja valkosipulinkynnet pehmenevät.

Anna paprikoiden ja valkosipulinkynsien jäähtyä, jotta niiden käsittely onnistuu. Nypi paprikoiden tummimmat kuoripalat pois ja purista valkosipulinkynnet kulhoon.

Lisää kulhoon kaikki muutkin dippiainekset ja surauta blenderillä tai tehosekoittimella tasaiseksi soossiksi. Tarkista maku – ja eikun dippailemaan!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.