Paras arkiresepti on helposti valmistuva, värikäs ja täyteläinen paprikapasta! Jos pörssisähkön hinnat helottavat punaisella, kannattaa paprikoiden uunissa paahtamisen sijaan käyttää valmiiksi paahdettuja paprikoita purkista.
- 400 g paahdettuja paprikoita purkista
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl ruokakermaa
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 1 rkl balsamico-kastiketta
- suolaa
- mustapippuria
- chilihiutaleita
- parmesania
- timjamia
- pastaa
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetki. Laita pasta kiehumaan. Valuta paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit (voit hyödyntää myös tätä öljyä sipuleiden kuullottamisessa!)
Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella paprikat, tomaatit ja kuullotetut sipulit. Lisää tarvittaessa joukkoon vähän pastan keitinvettä.
Kaada paprikaseos pannulle ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna ja mausta suolalla, mustapippurilla, chilihiutaleilla ja balsamicolla. Lisää sekaan kypsä pasta.
Viimeistele pannu parmesanilla ja tuoreella timjamilla. Korkkaa risukka ja nauti!
Viinisuositus: Anselmann Riesling Classic (13,99 €)
Pfalzin suhteellisen lämpimän ilmaston vuoksi Anselmannin viinit ovat tyyliltään erittäin hedelmävetoisia. Kaikki viinit tuotetaan omilta tarhoilta kerätyistä rypäleistä.
Anselmannin klassikko Riesling on tyyliltään runsaan hedelmäinen ja raikas valkoviini. Se on ruokapöydän moniottelija ja sopii tarjottavaksi sesongista toiseen laadukkaana valkoviinivaihtoehtona. Erityisesti kala- ja kasvisruoille sekä sellaisenaan nautittavaksi.