Naiset viinitalojen ohjaksissa – haastajakuplia samppanjalle ja edistyksellistä luomutuotantoa

9.3.2023 - Artikkelit|

Viinien maailma on edelleen varsin miehinen, eikä naisia ole varsinkaan tilojen johtotehtävissä. Tässä artikkelissa tapaamme kuusi naista, jotka työskentelevät oman intohimonsa parissa.

MIREIA

Mireia Torres toimii espanjalaisen Jean Leon 1963 -tilan pääviinintekijänä. “Naisena viinialalla toimiminen ei ole välttämättä helppoa. Onneksi naisia näkee alalla koko ajan yhä enemmän – rakastan tätä kehitystä! Edelleen kuitenkin vain harvat naiset ovat johtotehtävissä. Paljon on siis vielä tehtävää. Minusta salaisuus asioiden sujumiselle piilee siinä, että keskittää tekemiseensä kaiken intohimonsa ja toimii sydämellään. Kaikkein tärkeintä on tiimityö ja Jean Leonilla meillä on kasassa huippuporukka!”⁠

MAISTA ALKOSTA: Jean Leon 3055 Chardonnay 2021 (17,98 €) Alkon erikoiseristä löytyy parhaillaan kypsän sitruksinen ja kevyen mineraalinen chardonnay. Nauti tämä valkkari rasvaisten kalojen, blinien tai pikkusuolaisten kanssa!

jean-pabtiste Adam laure

LAURE

Laure Adam toimii ranskalaisen Jean-Pabtiste Adam -tilan viinitekijänä jo viidennessätoista sukupolvessa! Viinitila on perustettu vuonna 1614, ja koko 400-vuotisen historiansa ajan se on ollut saman perheen johdossa!

Laure liittyi mukaan tiimiin opintojensa jälkeen vuonna 2012 vastaten tilan viennistä ja tuoden uusia ideoita markkinointiin. Nykyään Laure toimii Jean-Baptiste Adam -viinien lähettiläänä sekä viinintekijänä.

MAISTA ALKOSTA: Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2021 (14,98€) Eloisan hapokas ja hedelmäinen valkoviini on käynyt suurissa, yli 100-vuotiaissa tammitynnyreissä. Se sopii lasiin merenherkkujen, parsan ja pastojen kaveriksi.

tenuta cocci grifoni

MARILENA, CAMILLA & MARTA

Tämä edistyksellinen naiskolmikko vastaa italialaisen Tenuta Cocci Grifoni -tilan viineistä. Luomuviinitilan johdossa on äiti Marilena ja hänen tyttärensä Camilla toimii biologina sekä Marta ympäristöekonomina.

Vihreät arvot ovat perheelle tärkeitä pienintä piirtoa myöten; yli 100-vuotiaan luomutilan pullojen etikettejä koristavat palstoilla elävät linnut, joiden luonnollisen elinympäristön edistämiseksi tila tekee yhteistyötä eri tahojen kanssa.

MAISTA ALKOSTA: Cocci Grifoni Merlo Pecorino Organic Natural 2021 (14,98 €) Tilalla uuteen kukoistukseen elvytetty Pecorino-lajike pääsee tässä viinissä loistamaan. Valkkari taklaa runsaastikin maustetut ruuat ja sopii myös kasvisruokien pariksi. Viiniä ei suodateta, joten se jää luonnostaan hieman sameaksi.

nyetimber cherie spriggs

CHERIE

Englantilaisen Nyetimber-tilan pääviinintekijä Cherie Spriggs on suoranainen supernainen; hän voitti IWC Sparkling Winemaker of The Year -palkinnon vuonna 2018 sekä ensimmäisenä naisena että ensimmäisenä viinintekijänä Champagnen ulkopuolelta.⁠

Nyetimber tekee tyylikkäitä kuohuviinejä perinteisellä metodilla. Tavoitteena on tuottaa laadukkainta englantilaista kuohuviiniä, joka on samalla tasolla maailman huippujen kanssa. ”Kun ihmiset tottuvat ajatukseen, että Champagne on vain maantieteellinen indikaattori ja poikkeuksellisia kuohuviinejä voi tulla kanavan molemmilta puolilta, uskon että yhä useammat tulevat kokeilemaan englantilaisia ​​kuohuviinejä”, Spriggs sanoo. 🥂

MAISTA ALKOSTA: Nyetimber Classic Cuvee Brut (20,90 €) Runsas ja paahteinen kuohuviini on suoranainen meditaatioviini ja herkkuhetkien nautiskelujuoma. Sen kanssa voi juhlistaa pyhää tai arkea sellaisenaan ja kupliva on myös omiaan merenherkkujen kanssa nautittavaksi.

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.