Miten toimia jos oma suosikkiviini ei löydy lähi-Alkosta?

9.11.2022 - Artikkelit|

Pienellä ennakoinnilla tuotteen voi tilata itselleen Alkon tilausvalikoimasta, ja Alkotoive-verkkopalvelun kautta toivottu tuote voi puolestaan päätyä oman lähimyymälän hyllyyn.

Alkon valikoimiin kautta maan kuuluu yli 11 000 tuotetta. Kaikki juomat eivät millään mahdu yhden myymälän hyllyille, joten myymälöiden valikoimat poikkeavat jonkin verran toisistaan. Yhdessä myymälässä tuotteita on myymälän koosta riippuen noin 300–3000.

Mutta miten toimia jos oma suosikkituote ei löydy oman lähi-Alko hyllystä?

Paniikkiin ei ole aihetta, sillä esimerkiksi oman suosikkiviinin voi saada hankittua myymälään kahdella eri tapaa.

Alkon verkkokaupan kautta saatavillasi on koko Alkon tuhansien juomien valikoima. Ensimmäisellä tilauskerralla sinun tulee luoda verkkokauppaan omat tunnukset ja tunnistautua verkkopankkitunnuksillasi.

Tämän jälkeen voit istua alas ja klikata itsellesi kasaan halutunlaisen ostoskorin. Kotiinkuljetuksella Alkon tuotteita ei toimiteta, mutta voit valita toimituspaikaksi esimerkiksi lähimmän Alko-myymälän, jolloin toimitus on sinulle maksuton. Voit maksaa ostoksesi joko kortilla, mobiilimaksuna tai verkkopankissa.

Saat ilmoituksen tekstiviestinä ja sähköpostitse, kun tilaamasi tuotteet ovat noudettavissa valitsemastasi myymälästä tai noutopisteestä. Tilauksen toimitusaika on yleensä 4–5 arkipäivää. Mikäli juomatoimituksellasi on kiire, voit valita pikatoimituksen 1–3 arkipäivässä, jolloin toimitusmaksu on yhdeksän euroa.

Toinen tapa oman suosikkiviinin saamiseksi lähi-Alkoon on pari vuotta sitten lanseerattu Alkotoive-verkkopalvelu. Sen kautta voit toivoa tietyn myymälän valikoimaan tuotteita Alkon valikoimasta ja myös sen ulkopuolelta.

Valikoimamestarit käyvät Alkotoiveita läpi säännöllisesti ja he valitsevat toivottuja tuotteita osaksi myymälän valikoimaa. Vuoden 2020 testijaksolla jätetyistä Alkotoiveista toteutettiin noin 30 prosenttia.

Toteutuneen asiakastoiveen tunnistaa myymälässä hintalapun yhteyteen kiinnitetystä vaaleanpunaisesta Alkotoive-merkistä. Yksittäisessä myymälässä on mahdollisuus ottaa valikoimaan myymälän koon mukaan noin 50–150 asiakastoivetta.

Jutun kuvitus: Alko / Olli Häkkinen / Koski Syväri

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.