Nyt kokataan argentiinalaista milanesaa täsmäpariksi Malbec-rypäleestä tehdylle argentiinalaiselle punaviinille. Valkosipulilla ja persiljalla maustetun naudanlihan kylkeen loihditaan sesongin bataatista ja perunasta chimichurri-ranskalaiset, jotka dipataan majoneesista ja ketsupista sekoitettuun salsa golf -kastikkeeseen.
Valmistusaika: reilu 60 min.
Neljälle
Milanesa:
- 4 naudan ulkofileepihviä (150–200 g kpl)
- 2 kananmunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2–3 dl korppujauhoja
- rypsiöljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
- sitruunasiivuja tarjoiluun
Nuiji pihvit noin puolen sentin paksuisiksi. Riko munat kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna lehtipersilja. Sekoita valkosipuli ja lehtipersilja munien joukkoon ja upota nuijitut pihvit seokseen. Varmista, että munaseos peittää pihvit kauttaaltaan ja laita jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi.
Paneroi pihvit korppujauholla. Kuumenna reilu kerros öljyä pannulla ja paista pihvit molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi kuumalla pannulla. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile sitruunasiivun kera.
Chimichurri-ranskalaiset:
- 600 g jauhoista perunaa
- 500 g bataattia
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 ruukku korianteria
- ¾ ruukku lehtipersiljaa
- ½ ruukkua oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- chilihiutaleuta
Pese perunat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Kuori bataatti. Leikkaa perunat ja bataatti ranskalaisiksi. Upota ne kylmään veteen puoleksi tunniksi. Valuta ja kuivaa hyvin.
Levitä ranskalaiset leivinpaperille uunipellille ja hiero niihin öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista ranskalaisia 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kivasti väriä.
Valmista chimichurri ranskalaisten paistuessa. Hienonna yrtit ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja laita tehosekoittimeen. Lisää punaviinietikka ja oliiviöljy sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Surauttele kastikkeeksi. Mausta kastike chilihiutaleilla.
Laita ranskalaiset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle runsaasti chimichurria.
Salsa golf:
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Mausta suolalla.
Viinisuositus: Norton Barrel Select Malbec
Malbec-rypäle on Argentiinan ylpeys | 10,99€
Andien juurella levittäytyvä Mendozan viinialue tunnetaan aurinkoisesta ilmastostaan ja muhevista Malbec-punaviineistään. Tanniineiltaan suht maltillinen Malbec-rypäle sopii loistavasti paneroiduille pihveille. Jos fanitat Argentiinan punaviinejä, Norton Barrel Select Malbec lienee jo tuttu tapaus?
Lasista pöllähtää ilmoille sen verran mojovasti kahvin, luumun ja vaniljan aromeja, että nälkä nousee heti kättelyssä. Norton Barrel Selectiä onkin mukava siemailla jo kokkailun lomassa. Oivaa siemailtavaa myös kovien ja suolaisten juustojen kanssa.