Miksi valkoviinillä ei ole omaa emojia?

11.1.2024 - Artikkelit|

Meistä moni on kaivannut viestintään punaviiniemojin kylkeen myös valkoviinilasillista – sekä tietenkin roseeta. Miksi näitä ei ole vielä siis luotu?

Oletko sinäkin joskus selannut emojikuvakkeita valkoviinilasillista etsien? Et ole yksin. Tällä hetkellä tarjolla on vain lasillinen punaviiniä, kilistelevät skumppalasit ja auki poksahtava kuoharipullo.

🍷🥂🍾

Viinien emojikenttää pyrittiin ravistelemaan viimeksi isommin vuonna 2019, kun yhdysvaltalainen viinivalmistaja Kendall-Jackson sai päätökseen yli vuoden kestäneen ja toistakymmentä sivua kattaneen anomusprosessinsa valkkarilasillisen puolesta.

Emoji-kantaa säätelevä Unicode ei kuitenkaan heltynyt – tällä haavaa valkoviiniemojia ei ole kantaan tulossa.

Hangoittelun perimmäinen syy ei ole itse viinissä vaan emojin värissä. Unicode pelkää, että sallimalla yhden emojin värimuutoksen se joutuisi loputtomaan kierteeseen: toiveissa voisi kohta olla pinkkiä roseeta, eri sävyisiä oluita ja niin edelleen.

Toivossa on hyvä elää ja vuonna 2021 lanseerattiin adressi, jonka tavoitteena on saada roseeviinille oma emoji. Tähän päivään mennessä se on kerännyt 1566 allekirjoitusta.

Ei auta siis kuin odotella, tekeekö Unicode jossain kohtaa muutoksia linjaansa!

TIESITKÖ? Instagramin stooreihin voi liittää meidän viiniaiheisia giffejä – kirjaa hakusanaksi winestate ja kurkkaa, mitä kivaa me on teille luotu!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.