Mikä on hyvä viini lahjaksi?

8.12.2023 - Artikkelit|

Lahjaviiniä valitessaan kannattaa keskittyä lahjan saajan mieltymyksiin ja tehdä valinta noin 15 euron hintaluokasta ylöspäin.

Eksoottinen oma suosikki

– Naturalviinien tai esimerkiksi kevyiden punaviinien ystävän voi olla vaarallista olettaa, että hänen oma makunsa menee yksiin lahjan saajan kanssa, Master of Wine Tuomas Meriluoto sanoo.

Esimerkiksi punaviineissä Alkon suurin ja suosituin makutyyppi on mehevä ja hilloinen, joten liike- ja asiakaslahjoja pohtiessa on tietyllä tapaa turvallista tehdä lahjavalinta tästä makutyypistä.

VINKKI: Masi Campofiorin 2020

Muista holittomat!

– Alkoholi ei ole aina varma lahjavalinta, sillä nykyään alkoholiton elämäntapa on yleisempää kuin aiemmin. Kiinnostuksen lisäännyttyä myös hyviä alkoholittomia viinivaihtoehtoja löytyy entistä enemmän, Meriluoto vinkkaa.

VINKKI: Dr. Loosen Riesling Sparkling Alcohol-Free

Viinikellareita on vain harvoilla

– Kaikki eivät pysty tai halua säilyttää viinejä pidempiä aikoja. Kellarointia vaativa viini voi olla haastava lahja, jos sitä pitää kypsytellä vuosikausia ennen kuin se on valmis nautittavaksi. Hyvä lahjaviini onkin sellainen, jonka voi korkata hyvillä mielin pian lahjaksi saamisen jälkeen, mutta joka tarvittaessa kehittyy suotuisasti vuoden–parin säilytyksessäkin.

VINKKI: Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2020

Vähintään 15 euroa

– Lahjaviini kannattaa olla valikoitu siten, että siinä on makua ja tarinaa, eikä sen ensisijainen olemassaolo perustu edulliseen hintaan. Yleisesti voidaan sanoa, että jos katselet viinejä 15 euron hintaluokasta ylöspäin, nämä kriteerit täyttyvät, Meriluoto vinkkaa.

VINKKI: Three Finger Jack Old Vine Zinfandel 2020

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.