Makupari valkoviinille: Vegaaninen kikherne-caesarsalaatti

23.1.2020 - Reseptit|

Lihaisat lempiruoat taipuvat vege- tai vegaaniversioiksi helposti muutamilla kikoilla. Vegaaninen kikherne-caesarsalaatti on kana-caesarsalaatin uusi versio. Salaatille täydellinen makupari on sopivan hapokas riesling.

Miten klassikkoannos kana-caesarsalaatti taipuu vegeversioksi? Vegaanisessa caesarkastikkeessa kananmunan keltuainen korvataan kikherneiden säilykeliemellä, joka emulgoi kastikkeen paksuksi.

Makua antava anjovis saa kastikkeeseen tilalleen umaamia makua tuovaa misotahnaa sekä suolaisuutta antavaa kapristen säilykelientä.

Proteiinin ja rapeuden lähteenä salaatissa on uunissa paahdettuja kikherneitä. Avokado täydentää pehmeydellään salaattikokonaisuuden.

Vegeversio klassikosta: Kikherne-caesarsalaatti ja kuiva valkoviini  

2 annosta
40 min

Salaattipohja

  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 2 dl babypinaattia
  • 1 avokado
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl kuivattua sipulirouhetta

Kikhernekrutongit

  • 1 prk (n. 285 g) säilykekikherneitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1—2 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa

Vegaaninen caesarkastike

  • ½ dl kikherneiden säilykelientä
  • 2 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vahvaa sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kapristen säilykelientä
  • 1 tl misotahnaa
  • ripaus suolaa

Viinisuositus: Digno Riesling

Eettistä rieslingiä Chilestä | 10,98€

Chilestä tulee tänä päivänä mainioita ja lompsaystävällisiä Riesling-viinejä, jotka taipuvat moneen myös ruokapöydässä. Torresin viinitalon Digno Riesling tunnettiin aiemmin Santa Digna Rieslinginä, mutta vain nimi vaihtui: sisältö on yhä ehtaa itseään – sitruunaa ja aprikoosia pursuava, tyylikkäästi mausteinen energiapakkaus, jossa hapot ovat kohdillaan.

Digno Riesling on aikamoinen ruokapöydän all-arounder, joten nauti sitä suosikkivegeherkkusi kanssa, kunhan se ei ole liian voimakasta maultaan. Vegaanisen kikherne-ceasarsalaatin maut on kuin luotu tälle viinille.

Näin teet vegaanisen kikherne-caesarsalaatin

  1. Valmista ensin kastike. Siivilöi kikhernesäilykepurkista tarvittava määrä lientä. Kaada liemi sekä öljy, viinietikka ja sinappi kapeaan kulhoon. Laske sauvasekoittimen pää kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta terää muutaman kerran kulhossa, kunnes majoneesi paksuuntuu.

Ota ¾ dl majoneesia ja sekoita siihen hienonnettu valkosipulinkynsi, kapristen liemi, miso ja suola.

Vinkki! Ylimääräinen kikhernemajoneesi säilyy jääkaapissa noin 3–5 vuorokautta. Sitä voi käyttää kuten normaaliakin majoneesia.

  1. Valmista kikhernekrutongit. Valuta ja kuivaa kikherneet talouspaperilla. Sekoita öljy, hienonnettu valkosipuli ja suola kikherneisiin. Kaada ainekset leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 15—20 minuuttia.
  2. Revi salaatti kulhoon tai lautasille. Sekoita salaatin joukkoon pinaatinlehdet. Paloittele avokado ja lisää salaattiin. Ripottele kikhernekrutongit, kaprikset ja sipulirouhe salaattiin ja tarjoa kastikkeen kera.
  3. Tarjoa salaatti Torres Digno Riesling -valkoviinin kanssa. Kuiva, hedelmäinen ja sopivan hapokas Digno on ihanteellinen ruokaviini.
MAISTA MYÖS NÄITÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.