Makupari valkoviinille: Hurmaava saaristolaispannari

8.7.2020 - Reseptit|

Tämä suolainen pannukakku lainaa makumaailmansa saaristolaisleivästä, mutta se on huomattavasti nopeampi tehdä! Rento mutta näyttävä saaristolaispannari täytetään kylmä- ja lämminsavulohella. Suolainen pannukakku on täydellinen ruoka kesäisiin mökkipäiviin, ja sen kanssa maistuu kuiva ja hapokas valkoviini.

Saaristolaispannari

12–15 palaa
20 min + kypsennys 30 min

Suolainen pannukakku

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 l piimää
  • 1 dl kaljamaltaita
  • ½ dl ruisleseitä
  • ½ dl siirappia
  • 1 dl voisulaa
  • 1 tl suolaa

Kahden kalan täyte

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 150 g lämminsavulohta
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 ruukku tilliä
  • 250 g smetanaa
  • 1 tl vahvaa sinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

  • punasipulia
  • miniversoja
  • tilliä

Viinisuositus: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

Täyttä luomua Etelä-Ranskasta | 34,99€

Jos Loiren jokilaakson sauvignon blanc on jo tuttu juttu, on aika suunnata etelämmäksi hyvän Sauvignonin perässä. Languedoc-Roussillonin trendikkäältä viinialueelta tulee viehkeän sitruksinen Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc hanapakkauksessa, jolla pärjää isommankin porukan kesken.

Myös pullokoossa löytyvä Lurtonin maineikkaan viinitalon tunnetuin viini kuuluu monen kesäsuosikkeihin. Se maistuu niin alkumaljana kuin vaikka saaristolaispannarinkin kanssa.

Saaristolaispannarin ohje: Näin syntyy suolainen pannukakku kalatäytteellä

  1. Riko kananmunat kulhoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja puolet piimästä. Sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan loppu piimä, kaljamaltaat, ruisleseet, siirappi, voisula ja suola.
  2. Anna pannukakkutaikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipeltiin.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
  5. Hienonna kalat. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua tilli. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen.
  6. Paloittele jäähtynyt pannukakku ja lusikoi kahden kalan täytettä päälle. Koristele punasipulilohkoilla, miniversoilla ja tillillä.
INSPIROIDU MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.