Makupari punaviinille: Ribsit grillissä punaviini-BBQ-marinadissa

15.6.2020 - Reseptit|

Grillaajan unelmaresepti BBQ-ribseille ja ribsien marinointiin on tässä! Perinteiselle ribsien barbeque-marinadille annetaan lisää makua lorauksella punaviiniä. Voit keittää ribsit itse ennen grillaamista tai nopeuttaa hommaa käyttämällä esikypsennettyjä ribsejä. Valitse BBQ-ribsien makupariksi intensiivinen punaviini. 

Ribsit grillissä ja punaviini-BBQ-marinadilla

4 annosta, noin 6 dl marinadia
30 min esikypsennetyistä ribseistä / 3,5 t raaoista ribseistä  

Ribsit

  • 2 kg possun ribsejä

Punaviini-BBQ-kastike

BBQ-ribsien ohje: Näin teet ja marinoit ribsit herkullisella punaviini-BBQ-kastikkeella

  1. Valmista BBQ-kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljytilkassa muutaman minuutin ajan. Lisää kastikkeen muut aineet ja keitä ilman kantta 15 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Anna kastikkeen jäähtyä.
  2. Valmistele ribsit. Voit käyttää valmiiksi esikypsennettyjä tai kypsentää ribsit itse. Jos kypsennät raa’at ribsit itse, tee näin: Laita ribsit uunivuokaan. Hiero ribsien pintaan suolaa ja mustapippuria. Kaada vuoan pohjalle 2 dl vettä ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha irtoaa luista.
  3. Sudi ribsien pintaan punaviini-BBQ-kastiketta. Grillaa ribsien pinnat kuumassa grillissä. Voit sivellä ribseihin lisää bbq-kastiketta grillauksen aikana.
  4. Tarjoile raikkaan salaatin sekä grilliherkkujen kumppaniksi sopivan punaviinin kanssa.

Viinisuositus: Gnarly Head Old Vine Zinfandel

Zinfandel-rypäle rakastaa grilliruokaa | 13,89€

Jenkit rakastavat barbecue-meininkiä, joten ei ihme, että maassa tehdään grilliruoalle mahtavasti sopivia punkkuja. Muhkuraisten vanhojen Zinfandel-köynnösten rypäleistä valmistettu Gnarly Head Old Vine Zin on muhkea, lämmin ja hillomainen punaviini, jonka pehmoiset tanniinit kestävät kivasti grillaamisesta lihaan tulevan karvauden.

Kalifornian Lodista tuleva herkkupunkku saattelee niin grillipihvit ja -vartaat, hampurilaiset kuin ribsit ja kanansiivetkin. Napostelumielessä Gnarly Head Old Vine Zin tykkää kovasti myös suolaisista, ikää saaneista juustoista: kokeile vaikkapa cheddarin tai manchegon kaverina.

LUE MYÖS!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.