Makupari punaviinille: Karitsapyörykät punaviini-tomaattikastikkeessa

31.3.2020 - Reseptit|

Karitsan jauhelihasta tehdyistä pyöryköistä syntyy herkullinen, mutta helppo ateria. Karitsapyörykät valmistuvat uunissa punaviini-tomaattikastikkeessa, joka kruunataan tuplajuustokuorrutuksella. Tämä resepti on erinomainen makupari keskitäyteläisen punaviinin kanssa. 

Karitsapyörykät uunissa

4 annosta
40 min

Karitsapyörykät

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ¾ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna
  • rypsiöljyä ruskistamiseen

Tomaatti-punaviinikastike karitsan jauhelihalle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 ½ dl Château Bonnin Pichon -punaviiniä
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl oreganoa hienonnettuna
  • 2 tl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Juustokuorrutus

  • 200 g fetajuustoa
  • 150 g juustoraastetta (esim. mozzarella)

Viinisuositus: Château Bonnin Pichon

Bordeaux toimii aina | 15,99€

Vannoutunut Bordeaux-fani ei mieti, mitä punkkua karitsapyöryköiden nautitaan. Bordeaux’ta, tietty! Gironden jokisuiston oikean rannan valtalajike on Merlot, kuten tässäkin St-Émilionin läheltä tulevassa sekoiteviinissä, jossa on alueen tapaan myös Cabernet Francia ja Cabernet Sauvignonia.

Jos tykkäät keskitäyteläisistä, ryhdikkäistä ja tyylillä tammitetuista klassikoista, Château Bonnin Pichon puhuttelee taatusti makunystyröitäsi. Nauti tämä herukkaa pursuava, kepeän paahteinen ja mausteinen karitsapyöryköiden kanssa, ja makunautinto on taattu.

Näin teet karitsapyörykät uunissa

  1. Valmista pyörykkämassa: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Anna massan turvota 5 minuuttia.
  2. Muotoile massasta pieniä pyöryköitä. Ruskista pyöryköiden pinnat paistinpannulla öljyssä. Siirrä pyörykät uunivuokaan. Pyörykät eivät ole vielä tässä vaiheessa läpikypsiä, ne kypsennetään loppuun uunissa.
  3. Tee kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, punaviini, yrtit ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
  4. Kaada kastike vuokaan pyöryköiden päälle. Ripottele päälle feta ja juustoraaste. Kypsennä pyörykät uunissa 200 asteessa 12—15 minuuttia.
  5. Koristele lihapullat halutessasi yrteillä ja tarjoa esimerkiksi keitetyn spagetin kera.

Aterian viimeistelee keskitäyteläinen, tanniininen ja mustaherukkainen punaviini, kuten juomasuosituksemme Château Bonnin Pichon.

MAISTA MYÖS NÄITÄ:

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.

Tilaa uutiskirjeemme ja voita valurautapannu!

Liity onnellisten uutiskirjeemme tilaajien joukkoon syöttämällä sähköpostiosoitteesi. Osallistut samalla valurautapannun arvontaan!

Lue lisää!