Kuukauden ravintola: Musta Lammas

2.11.2021 - Kuukauden ravintola|

Musta Lammas lukeutuu Kuopion ja koko Savon maakunnan ravintolatarjonnan ehdottomaan eliittiin. Lue juttu Satamakadun helmestä ja lunasta jutun lopusta asiakasetusi!

ravintola musta lammas kuopio

Pohjois-Savon pelloilta, metsistä ja puhtaista järvistä annokselliset inspiraationsa hakeva Musta Lammas on syöttänyt ja juottanut hieman hienompaa vaihtoehtoa etsiviä savolaisia, ja hieman kauempaankin paikalle kulkeutuneita elämysmatkailijoita, jo lähes 40 vuotta.

Innovatiivisen keittiömestari Jere Hakkaraisen ohjauksessa Mustan Lampaan ammattimainen henkilökunta loihtii sekä makunystyröitä että muitakin aisteja hivelevän gastronomisen elämyksen tilanteeseen kuin tilanteeseen ja vähän vaativampaankin makuun.

Kuudesta kahdeksaan kertaa vuodessa muuttuva keittiön ehdoton helmi on neljän ruokalajin menukokonaisuus – Elämys. Se elää sesongin mukaan, mutta aina laadukkaisiin, monipuolisiin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin nojaten. Esimerkiksi tämän hetken annosten pääraaka-aineita ovat porkkana, maa-artisokka, härkä, sekä omena ja ruis.  Pienemmästä nälästä kärsivä voi koko makumatkan sijaan tietysti pysähtyä halutessaan vain parilla pysäkillä.

Satamakadulla, aivan kauniin Kallaveden kupeessa, majaansa pitävä perinteikäs ravintola on jo ulkopuolelta sympaattisen rustiikkinen, mutta sen ovista kulkeva saa kokea ensimmäisen esteettisen elämyksensä jo ennen kuin ensimmäistäkään ruokalajia on tämän eteen tarjoiltu. Jo vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön rakennetut mahtipontisen jykevät kellariholvit yhdistyvät Mustan Lampaan tyylikkääseen ja viihtyisään sisustukseen, joka saa ravintolakävijän kuitenkin samaan aikaan tuntemaan kuin olisi matkannut kauemmaksikin kotoa.

Historiallinen ilmapiiri, aina ystävälliset ja asiansa osaavat asiakaspalvelijat ja omintakeisella tyylillä kokattu loistava ruoka muodostavat suomalaisittain ainutlaatuisen yhtälön, joka ei kalpene juuri minkään ravintolakokemuksen rinnalla. Upeasti esille pannussa ruoassa on rentoutta, mutta se on samaan aikaan ajatuksella suunniteltu ja hienostunut – ei kuitenkaan hienostelun tähden.

Kilpailukykyiseen 64 euroon hinnoitellun elämysmenun voi täydentää tarkasti mietityllä ja henkilökunnan tarkkaan taustoittamalla juomapaketilla, josta löytyy varmasti jokaiselle ruokalajille täydellisesti sopiva kumppani. Myös alkoholitonta vaihtoehtoa kaipaavat löytävät varmasti itselleen sopivan ratkaisun Mustan Lampaan itse valmistamista tee- ja mehupohjaisista juomista, jotka pohjaavat kauden parhaisiin makuihin.

Miljöön pauloihin jäänyt suurinälkäisempi ruokailija voi halutessaan vielä pitkittää elämystään lisäannoksilla, joihin tällä hetkellä kuuluvat päivän tartar sekä vaihtuva valikoima juustoja. Erityisruokavalioita suosivat tai allergioista kärsivät eivät hekään jää huomiotta, mutta näistä on syytä ilmoittaa viimeistään 48 tuntia ennen pöytävarauksen alkamista, jotta jokaiselle vieraalle voidaan taata maukas ja tasalaatuinen kokonaisuus.

On ilomme ilmoittaa, että Winestaten seuraajat nauttivat Mustan Lampaan herkuista marraskuussa etuhintaan. Tee pöytävarauksesi oheisen linkin kautta, kirjoita lisätietokenttään koodi WINESTATE, ja saat laskun loppusummasta -15% alennusta. Etu on voimassa tiistaista torstaihin koko marraskuun 2021 ajan.

Klikkaa alta varaamaan pöytäsi ja lunasta oma etusi:
www.mustalammas.net

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.