Syksyn pehmeät maut hurmaavat tässä kurpitsarisotossa, jossa paahdettu kurpitsa kohtaa täyteläisen parmesaanin. Raikas saksalainen Deep Roots Riesling tuo kokonaisuuteen pirteää ja kaivattua hapokkuutta.
Ah, kurpitsa on nyt sesongissa! 🎃 Tässä ohjeessa myskikurpitsaa ei tarvitse kuoria – se vain pestään hyvin ja paahdetaan uunissa pehmeäksi, mikä jälkeen se pääsee pyreen muodossa maustamaan syksyistä risottoa.
VIINISUOSITUS: Deep Roots Riesling 2020 (13,98 €)
Ja risoton joukkoon lorautetaan tietysti hapokasta rieslingiä! Deep Roots Riesling säestää myös valmista annosta, sillä se on makuprofiililtaan ihanan pirteä ja hedelmäinen. Se toimii etenkin jos kruunaat annokset muiden toppausten ohella ruskistetulla voilla – lopputulos on syntisen hyvä! 🥂
KURPITSARISOTTO
- n. 300 g myskikurpitsaa
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 4 dl risottoriisiä
- n. 1 l kanalientä
- 1 dl rieslingiä
- parmesaania
- voita
- kuivattuja chililastuja
- kurpitsansiemeniä
- fetaa
- suolaa ja mustapippuria
Pese ja pilko kurpitsa lohkoiksi. Laita lohkot uuninkestävään vuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja paahda 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Soseuta pehmenneet kurpitsalohkot pyreeksi.
Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisikin muuttuu hieman läpikuultavaksi.
Lisää pannulle noin desin verran rieslingiä ja anna sen kiehahtaa. Lisää sitten reilu desi kerrallaan kanalientä, anna sen imeytyä riisinjyviin ja sekoittele.
Kun risottoriisi on mitei kypsää, lisää ja sekoita kurpitsapyree risoton joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Viimeistele kypsä risotto sekoittamalla sen joukkoon parmesaaniraastetta. Koristele annokset chililastuilla, paahdetuilla kurpitsansiemenillä, ruskistetulla voilla ja fetamurulla.



