Kuinka avata kuohuviinipullo

24.4.2019 - Tuomaksen vinkit|

Kuinka kuohuviinipullo avataan siten, ettei puolet viinistä ole lattialla, tai korkki kaverin otsassa? Kyseessä on todella simppeli homma, kunhan muistaa pari tärkeää juttua.

Kuohuviinin voi avata myös niin, ettei puolia viinistä tarvitse nauttia lattialta, tai korkkia tarvitse kaivaa jonkun otsasta. 

Kaikki lähtee juoman viilentämisestä. Kuohuviinin tulisi olla valmiiksi hyvin viilennetty, jolloin viini kuohuaa avattaessa vähemmän. Pullon olisi myös hyvä olla ollut paikallaan ainakin pari minuuttia, joka myöskin hillitsee viinin kuohuamista. 

Sitten kun pulloa lähdetään avaamaan, on ensimmäisenä tehtävänä löytää korkkia suojaavasta foliosta kohta, josta sen saa nätisti repäistyä korkin ympäriltä irti. Kun folio on poistettu korkin päältä, otetaan pullosta korkin ja kaulan kohdalta tukeva ote, jossa peukalo asettuu korkin päälle. Tukeva ote on oikeastaan koko kuohuviinin avaamisen tärkein juttu

Tämän jälkeen kierretään korkkia paikallaan pitävä rautalanka pois ja siirretään otetta hieman ylöspäin, tukevammin korkin ympärille, ja aletaan sitten toisella kädellä pyörittämään pulloa. Kun korkin tuntee alkavan liikkua, on hyvä painaa korkkia pitävällä kädellä jopa hieman vastaan, ettei korkki vain pääse karkaamaan ja kas – näin kuohuviini sihahtaa tyylikkäästi auki!

Ei muuta kun nautinnollisia hetkiä kuohuvien kanssa!

Tuomas Meriluoto, Master of Wine

 

 

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.