Kokkaa kuin Ranskassa: Kukkoa roseeviinissä

6.5.2020 - Reseptit|

Coq au vin eli kukkoa viinissä on yksi ranskalaisen keittiön klassikkoannoksista. Se kypsyy hiljalleen padassa tai uunissa hauduttamalla. Kun haluat perinteiseen broilerireseptiin hieman vaihtelua, testaa kukkoa viinissä -ohjeen viiniksi ranskalaista puolikuivaa ja marjaisaa roseeta – näin syntyy coq au vin rosé!

Ranskalainen klassikkoresepti uudella jujulla: Kukkoa roseeviinissä

4 annosta
25 min + haudutus 45 min

Kukkoa viinissä ainekset

  • 4 maustamatonta broilerin koipireittä
  • 1 pkt (120 g) pekonia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 4—5 dl Rémy Pannier Rosé d’Anjou -roseeviiniä
  • 4—5 dl kanalientä
  • 10 oksaa timjamia
  • 3—4 laakerinlehteä
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

  • runsaasti voita

Viinisuositus: Rémy Pannier Rosé d’Anjou

Roseeta Etelä-Ranskasta | 11,89€

1800-luvun alusta lähtien viiniä tehneen Rémy Pannierin Rosé d’Anjou on oiva esimerkki heleän vaaleanpunaisesta, kepeästä ja nuorena juotavasta roseesta. Tätä pirtsakan hapokasta ja raikkaan marjaista viiniä ei suotta kannata hillota kellarin tai viinikaapin uumeniin! Paras nautinta-ajankohta on juuri nyt, kun kesä on puhkeamassa kukkaan.

Rosé d’Anjou toimii loistavasti sellaisenaan, mutta sopii vallan mainiosti myös paritettuna tälle nimenomaiselle reseptille. Kokeile vaikka!

Kukkoa viinissä -ohje: Näin valmistat kukkoa roseeviinissä – tarjoa ranskalaisen roseeviinin kanssa

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Voit halutessasi katkaista koipireidet kahdeksi palaksi nivelkohdasta keittiösaksilla leikkaamalla. Paloittele pekonisiivut.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise herkkusienet.
  3. Kuullota kasviksia paistinpannulla nokareessa voita pari minuuttia ja siirrä pataan.
  4. Ruskista pekonit paistinpannulla ja siirrä pataan.
  5. Ruskista broileripalojen pinnat paistinpannulla nokareessa voita ja siirrä pataan.
  6. Kaada pataan roseeviini ja liemi. Padassa tulisi olla nestettä niin, että broilerit melkein peittyvät liemeen. Lisää pataan mausteet. Hauduta pataa kannella peitettynä noin 45 minuutin ajan.
  7. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa pata perunoiden tai riisin kera sekä ranskalaisen puolikuivan ja pirteän hapokkaan Rémy Pannier Rosé d’Anjou -roseeviinin kanssa. Viini suositellaan nautittavaksi jääkaappikylmänä.

 

Vinkki! Voit hauduttaa padan myös 150-asteisessa uunissa uuninkestävässä padassa. Padan kypsymiseen uunissa menee noin 1 tunti.

KOKKAA VIININ KAVERIKSI MYÖS!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.