Kokkaa kuin Italiassa: Juopunut punaviinispagetti

5.2.2020 - Reseptit|

Joko tunnet italialaisen ruoan klassikon Spaghetti All’Ubriacon eli juopuneen spagetin? Italiassa pastaa valmistetaan tietysti paikallisia viinejä käyttäen, Suomessa pääset tunnelmaan runsaan italialaisten viinien valikoiman avulla. Helppo pasta on parhaimmillaan keskitäyteläisen ja keskitanniinisen punaviinin kanssa. 

Juopuneen spagetin juju on punaviinissä keittäminen. Punaviini värjää spagetin tyylikkään punaruskeaksi ja antaa sille herkullisia happamia ja makeita aromeja. Alkoholi haihtuu keittämisen aikana, joten spagettia voi nauttia, vaikka ei alkoholia käyttäisikään.

Itse kokkaamiseen sopii edullisempikin punaviini. Satsaa sen sijaan punaviinipastan kanssa makuparina tarjottavaan italialaiseen punaviiniin – juomasuosituksemme on Veneton alueelta tuleva, keskitäyteläinen Masi Campofiorin.

Italialainen suosikkiruoka: Punaviinistä juopunut spagetti

2 annosta
20 min

Ainekset

  • 200 g spagettia
  • vettä
  • suolaa
  • n. 5 dl punaviiniä
  • 200 g tummia herkkusieniä
  • 3—4 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 50 g pecorinojuustoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Viinisuositus: Masi Campofiorin

Tyylikäs Valpolicellan helmi | 14,98€

Italopunkuissa on se loistava juttu, että ne ovat mielettömiä ruokaviinejä. Etenkin Valpolicellan alueelta tuleva Masi Campofiorin, jonka vivahteikkaan fiiliksen salaisuus on viinin käyttäminen kahteen kertaan: ensin alkoholiksi ja sitten amarone-rypäleiden puristusmäskin kanssa.

Itse korkkaan Masi Campofiorinin sienirisoton, kovien juustojen, tai esimerkiksi punaviinipastan kaveriksi. Nasta vinkku myös simppeleille vegepuolen herkuille kuten grillatulle munakoisolle ja kesäkurpitsalle. Vegaanit saapasmaan ystävät ilahtuvat siitä, ettei tätä viiniä ole kirkastettu eläinkunnan tuotteilla.

Näin teet juopuneen spagetin – tarjoa italialaisen punaviinin kanssa

  1. Keitä spagettia suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta keitinvesi spagetista.
  2. Kaada spagetti takaisin kattilaan ja kaada päälle punaviiniä niin, että pasta juuri ja juuri peittyy. Jatka keittämistä vielä noin 6 minuuttia, kunnes pasta on al dente -kypsää. Keitä spagettia ilman kantta: kaikki neste saa haihtua kattilasta, pastaa ei siis enää valuteta.
  3. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sieniä oliiviöljyssä paistinpannulla pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä minuutti-pari. Pienennä tehoa sen verran, että valkosipuli ei kärähdä pannulla.
  4. Hienonna lehtipersilja. Raasta juusto.
  5. Kaada punaviinipasta sienten sekaan pannulle. Sekoita joukkoon myös lehtipersilja ja pecorinoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos spagetti tuntuu kuivalta, sekoita joukkoon vielä tilkka oliiviöljyä.
  6. Tarjoa pasta italialaisen Veneton alueelta tulevan, keskitäyteläisen Masi Campofiorin -punaviinin kanssa.
INSPIROIDU MYÖS NÄISTÄ!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.

Tilaa uutiskirjeemme ja voita valurautapannu!

Liity onnellisten uutiskirjeemme tilaajien joukkoon syöttämällä sähköpostiosoitteesi. Osallistut samalla valurautapannun arvontaan!

Lue lisää!