Kesän viinitilanteet: Parhaat pakkaukset ja viinivalinnat

1.6.2020 - Artikkelit|

Kesä tuo mukanaan monet tunnelmalliset kilistelyhetket. Mikä viini sopii parhaiten kesämökille, veneeseen, telttaretkelle, piknikille tai kesävieraan viemisiksi? Listasimme tutut kesätilanteet ja niihin sopivimmat viinit – löydä omasi!

Viinivalinnat kesämökille – hanapakkaus on helpoin

Kesämökillä monelle on luvassa grillailua, saunomista ja laiturin nokassa vilvoittelua – sekä lasillinen hyvää viiniä.

Mökkeilijän viinivalinta: Hanapakkaus. Sen kuljettaminen on auton täydessä takakontissa tai veneessä mökkisaareen huolettomampaa kuin lasipullojen. Hanapakkauksesta riittää koko mökkiväelle, ja tonkkaviinin iso plussa lomailun kannalta on se, että viini säilyy siinä juomakelpoisena jopa kolme viikkoa avaamisen jälkeen.

Tyhjän pakkauksen pahviosan voi polttaa saunan uunissa, joten mökkeilijälle ei jää paljoa roskaa kannettavaksi kotiin lähtiessä.

Mökkeilijän viinivinkki: Auto tupaten täynnä, mutta viinit pitäisi hakea vielä kyytiin? Tilaa lempiviinit suoraan Alkon verkkokaupasta mökin lähi-Alkoon, josta ne on helppo napata kyytiin myöhemminkin.

Lue myös: 5 x paras hanapakkaus

Viinivalinnat telttaretkelle – kevyet ja hävitettävät viinipussit sekä kartonkitetrat

Suomen luonto on kesällä parhaimmillaan, ja mikäs sen parempaa kuin nauttia siitä telttailemalla.

Retkeilijän viinivalinta: Telttailijan kätevä viinivalinta on joko viinipussi tai kartonkitetra. Ne ovat kevyitä kantaa, ja viinipussi mahtuu muotonsa takia helposti reppuun. Viinin nauttimisen jälkeen tyhjän kartonkipakkauksen voi polttaa leirinuotiolla, ja tyhjä viinipussi taittuu pieneksi ja kulkeutuu helposti roskikseen.

Retkeilijän viinivinkki: Viinipussi on helppo viilentää nopeasti rantavedessä.

Lue myös: 5 x paras viinitetra

Viinivalinnat veneilijälle – maltillisesti matala-alkoholisilla

Usealle vene on kesämökki. Veneilyssä parasta on se, että mökkiranta voi vaihtua kesäloman aikana montakin kertaa. Näin viinilasilliset voidaan nauttia kaupunkimaisemissa, männikköisen rantakallion kupeessa tai valoisana kesäyönä keskellä tyyntä vettä.

Veneilijän on hyvä muistaa, että vene toimittaa mökin lisäksi kulkupelin virkaa. Siksi alkoholia on käytettävä vesillä maltillisesti ja fiksusti.

Veneilijän viinivalinta: Veneilijän viinivalinnoiksi sopivatkin hyvin trendikkäät matala-alkoholiset ja alkoholittomat viinit sekä hanapakkaukset, joista voi nauttia sopivasti vain lasilliset. Kipparin on hyvä muistaa säätää viinistä nauttiminen vasta maihin.

Veneilijän viinivinkki: Alkoholittomat ja matala-alkoholiset viinit maistuvat parhaimmilta hyvin viilennettyinä. Viilennä juomat laittamalla ne narun päässä olevaan katiskaan tai muovipussiin ja ankkuroi juomasaalis veteen veneen kylkeen.

Lue myös: 5 x parhaat matala-alkoholiset ja alkoholittomat viinit

Puistopiknikille – pikkupullo jaettavaksi kahden kesken

Piknikit ovat todellinen kesäklassikko. Lajin viehätys on helppoudessa ja muunneltavuudessa, sillä viltin voi levittää niin mökkikalliolle, puistoon, omalle parvekkeelle kuin takapihalle.

Piknik-järjestäjän viinivalinta: Pienemmän porukan piknikille oiva valinta on puolikas viinipullo (37,5 cl), josta riittää mainiosti lasilliset tai kaksi kahdelle henkilölle. Puolikkaissa pulloissa saa hyvälaatuisia kuohu-, valko-, puna- ja roseeviinejä jokaiseen makuun. Pienen kokonsa vuoksi puolikas pullo myös kulkee kivasti kassissa.

Piknik-järjestäjän viinivinkki: Kierrekorkillinen viinipullo on helppo avata ja sulkea, jos piknik-paikka vaihtuu illan aikana. Sen kanssa et myöskään ole pulassa, jos korkinavaaja unohtui kotiin.

Kesävieraan tuliaiset – kierrätettävät ja ympäristöystävälliset pakkaukset

Jos vierailet kesällä ystävien tai sukulaisten luona, on mukanaan kiva tuoda maistuva tuliainen.

Kesävieraan viinivalinta: Viinipullo on klassikkotuominen. Se menee suoraan käyttöön ja nautittavaksi, eikä mökin kaappeihin kerry turhaa tavaraa.

Ympäristötietoinen mökkivieras valitsee tuliaispulloksi esimerkiksi PET-muovipulloon pakatun viinin: PET-muovi on keveytensä vuoksi ympäristöystävällinen vaihtoehto viinin lasipakkaamiselle. Juotu PET-muovipullo on kevyt palauttaa mökin lähikaupan kierrätyspisteelle, josta muovi pääsee hyödynnettäväksi uudelleen muun muassa pakkausmateriaalina.

Kesävieraan viinivinkki: Monet viinipullot ovat jo itsessään kauniita, eikä niitä välttämättä tarvitse laittaa lahjakassiin. Koristele sen sijaan tuliaisviini hauskalla minikukkaseppeleellä, jonka voit tehdä kesäaikaan luonnonkukista.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.