Kesän juhlien hittikakku: Bellini-kuohuviinikakku

20.5.2019 - Artikkelit|Reseptit|

Yllätä vieraasi tällä helpolla kakulla, jonka makumaailma on lainattu klassikkodrinkki Bellinistä: persikkaa ja kuohuviiniä! Hedelmäinen ja herkullinen kuohuviinikakku pitää sisällään myös valkosuklaata ja koristellaan kuohuviinikinuskilla sekä syötävillä kukilla. 

bellini_kuohuviinikakku_lindauer

Bellini-kakku

12 annosta

tekoaika 90 min, tekeytyminen yön yli jääkaapissa

Kakkupohja

3 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

75 g valkosuklaata rouhittuna

50 g voita tai margariinia

½ dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä

Bellini-täyte eli kuohuviini-persikkamousse

8 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 ½ dl persikkasosetta

¾ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä

3 rkl sitruunamehua

Kuohuviinikinuski

2 dl fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

½ dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä

Koristelu

1-2 persikkaa

1 dl karhunvatukoita

syötäviä kukkia

timjaminoksia

Työvaiheet eli näin leivot Bellini-kuohuviinikakun  

  1. Voitele ja korppujauhota korkeareunainen irtopohjainen kakkuvuoka (Ø20 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet, valkosuklaa, voisula ja kuohuviini taikinaan.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsää. Anna kakkupohjan jäähtyä ja siirrä takaisin puhdistettuun irtopohjavuokaan.
  4. Upota liivatelehdet pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto, persikkasose, sokerit ja kuohuviini. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten mousseen samalla voimakkaasti sekoittaen.
  5. Kaada mousse irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Nosta kakku pakastimeen ennen kuorrutusta ja koristelua. Kakun tulisi viilentyä pakastimessa noin tunnin ajan ennen kuorrutusta.
  7. Mittaa kuohuviinikinuskin aineet kattilaan. Keitä kinuskia noin 15—20 minuuttia välillä sekoitellen. Kokeile kinuskin paksuutta tiputtamalla sitä tippa lasiin kylmää vettä: jos kinuski jähmettyy kunnolla, on se valmista. Jos kinuski liukenee kylmään veteen, jatka keittämistä. Anna kinuskin jäähtyä hieman ennen kuorruttamista.
  8. Kaada jäähtynyttä kinuskia kylmän kakun reunoille ja päälle.
  9. Koristele kakku persikkaviipaleilla, karhunvatukoilla, syötävillä kukilla (syreeni, orvokki) sekä timjaminoksilla. 

bellini_kuohuviinikakku_lindauer

Vinkki: trendikkäimmät kakunkoristeet juuri nyt

  • Koristelutrendien ykkönen ovat syötävät kukat. Kokeile esimerkiksi syreeniä, sarviorvokkeja tai ruusunterälehtiä. Pese kukat ja tarkista syötävyys aina ennen käyttöä.
  • Kakkuväreistä hitti on nyt kulta ja kullansävyt. Kokeile koristeluun kultasprayta, -jauheita tai kultaisia nonparelleja.
  • Kakku saa olla korkea. Liukuvärjäys ja erilaiset valuvat koristelut tuovat juhlavuuden rinnalle rentoutta.

Inspiroidu myös näistä:  

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.