Yllätä vieraasi tällä helpolla kakulla, jonka makumaailma on lainattu klassikkodrinkki Bellinistä: persikkaa ja kuohuviiniä! Hedelmäinen ja herkullinen kuohuviinikakku pitää sisällään myös valkosuklaata ja koristellaan kuohuviinikinuskilla sekä syötävillä kukilla.
Bellini-kakku
12 annosta
tekoaika 90 min, tekeytyminen yön yli jääkaapissa
Kakkupohja
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g valkosuklaata rouhittuna
50 g voita tai margariinia
½ dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä
Bellini-täyte eli kuohuviini-persikkamousse
8 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl persikkasosetta
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä
3 rkl sitruunamehua
Kuohuviinikinuski
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
½ dl Lindauer Cuvée Brut -kuohuviiniä
Koristelu
1-2 persikkaa
1 dl karhunvatukoita
syötäviä kukkia
timjaminoksia
Työvaiheet eli näin leivot Bellini-kuohuviinikakun
- Voitele ja korppujauhota korkeareunainen irtopohjainen kakkuvuoka (Ø20 cm).
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet, valkosuklaa, voisula ja kuohuviini taikinaan.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsää. Anna kakkupohjan jäähtyä ja siirrä takaisin puhdistettuun irtopohjavuokaan.
- Upota liivatelehdet pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto, persikkasose, sokerit ja kuohuviini. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten mousseen samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Kaada mousse irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Nosta kakku pakastimeen ennen kuorrutusta ja koristelua. Kakun tulisi viilentyä pakastimessa noin tunnin ajan ennen kuorrutusta.
- Mittaa kuohuviinikinuskin aineet kattilaan. Keitä kinuskia noin 15—20 minuuttia välillä sekoitellen. Kokeile kinuskin paksuutta tiputtamalla sitä tippa lasiin kylmää vettä: jos kinuski jähmettyy kunnolla, on se valmista. Jos kinuski liukenee kylmään veteen, jatka keittämistä. Anna kinuskin jäähtyä hieman ennen kuorruttamista.
- Kaada jäähtynyttä kinuskia kylmän kakun reunoille ja päälle.
- Koristele kakku persikkaviipaleilla, karhunvatukoilla, syötävillä kukilla (syreeni, orvokki) sekä timjaminoksilla.
Vinkki: trendikkäimmät kakunkoristeet juuri nyt
- Koristelutrendien ykkönen ovat syötävät kukat. Kokeile esimerkiksi syreeniä, sarviorvokkeja tai ruusunterälehtiä. Pese kukat ja tarkista syötävyys aina ennen käyttöä.
- Kakkuväreistä hitti on nyt kulta ja kullansävyt. Kokeile koristeluun kultasprayta, -jauheita tai kultaisia nonparelleja.
- Kakku saa olla korkea. Liukuvärjäys ja erilaiset valuvat koristelut tuovat juhlavuuden rinnalle rentoutta.