Kesän juhlat: 5 trendikästä ideaa juhlapöytään

20.5.2019 - Artikkelit|Viinit|

Juhlat tulossa ja ideat tarjottaviin, juhlajuomiin tai juhlapöydän koristeluun puuttuvat? Ei hätää, poimimme juhlakauden trendit ja parhaat vinkit juhlien järjestämiseen. Kokeile näitä – olitpa järjestämässä valmistujaisia, juhannusjuhlia tai rapujuhlia.

1) Koristelun ja kattauksen trendit? Kukkia, kultaa ja flamingon vaaleanpunaista! 

Kulta on nyt supersuosittu kattauksen tehosteväri, ja lehtikullalla voi koristella myös vaikkapa leivonnaiset. Kukat kuuluvat olennaisesti kattaukseen. Syötävillä kukilla, kuten orvokeilla ja terälehdillä, voi koristella myös cocktail-palat, kakut, salaatit, juomat ja jääpalat.

Juomilla saa lisättyä väriä kattaukseen. Flamingon vaaleanpunainen on trendiväri sisustuksessa ja pukeutumisessa, joten miksei ruokapöydässäkin: juhlajuomana rosee on paitsi moneen makuun toimiva myös juuri oikean värinen juoma.

2) Suosituimmat juhlajuomat – valitse juhlapöytään roseeta, vegaanisia viinejä ja matala-alkoholisia juomia

Kesän juhlajuomien isoin trendi ovat roseeviinit. Roseeviineissä on paljon valinnanvaraa, ja se on helposti lähestyttävä juoma isollekin vierasjoukolle. Rosee on myös mainio pohja drinkeille ja viinibooleille.

Vieraiden erilaisiin ruokavalioihin löytyy tänä päivänä hyvä valikoima esimerkiksi vegaanisia viinejä. Valitse tarjottavaksi myös matala-alkoholisia viinejä. Drinkkibaari kannattaa koota niin, että cocktailit ovat helposti versioitavissa myös holittomiksi mocktaileiksi.

Masi-kesan-ruokajuhlat-juustolautanen

3) Mega-juustotarjotin ja muut näyttävät naposteltavat hurmaavat vieraat

Ruokamaailmassa ja Instagramissakin hitiksi ovat nousseet valtavat herkkuasetelmat. Ideana on, että juustoista, hedelmistä, marjoista ja kekseistä kootaan iso asetelma, joka peittää parhaimmillaan koko tarjoilupöydän.

Juustotarjotinmaisen herkkuasetelman kanssa sopii nautittavaksi hyvä viini, ja asetelma toimii itsessään tarjoilupöydän koristeena.

bellini_kuohuviinikakku_lindauer

4) Kakku on nyt överi ja kertoo juhlasankarista

Tuorein kakkuvillitys on cookie cake eli keksikakku. Isot murotaikinakeksit täytetään kermavaahdolla ja koristellaan marengeilla, macaroneilla ja marjoilla. Ideana on, että kakku muotoillaan juhlasankarin etukirjaimen tai ikävuosien muotoiseksi.

Muita juhlakakkutrendejä ovat liukuvärjätyt kakut, valuvat drip cake -kakut sekä Korean Butter Cream -kakut, joissa kakun pinnalle pursotetaan isoja kukkia korealaisesta voikreemistä. Ylellinen juhlakakku syntyy myös kuohuviinin avulla: testaa esimerkiksi kuplivaa Bellini-kuohuviinikakkua!

5) Ruokalahjat ja aineettomat lahjat ovat yhä halutumpia

Menossa vieraaksi? Ympäristöhuolen ja vastuullisuuden myötä aineettomat lahjat kasvattavat yhä suosiotaan. Hyviä elämyslahjoja ovat ravintolalahjakortit tai matkailun kuumin trendi staycation eli lähiloma hotellissa omassa kotikaupungissa.

Lahjaksi voi hyvin viedä syötävää ja juotavaa, joka menee heti käyttöön. Näyttävät design-viinipullot eivät kaipaa erillistä lahjakassia tai -käärettä ja sopivat lahjapöytään sellaisenaan.

Inspiroidu myös näistä!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.