Tällä mansikkakakun ohjeella syntyy uudenlainen ja ihanin mansikkakakku, jota olet vielä maistanut. Mansikkakakussa on keksipohja ja täytteenä mansikkaa ja kuohuviiniä. Kesäisen mansikkakakun koristelu tehdään helpolla mansikka-marenkikasalla ja kermavaahdolla sekä kuohuviini-mansikkahillolla.
Kesän ihanin mansikka-kuohuviinikakku – mökille tai illanistujaisiin
10 palaa
1 t + hyytyminen 4 h
Mansikkakakun pohja
- 250 g keksejä (esim. digestive)
- 100 g voita
Mansikkakakun täyte
- 7 liivatelehteä
- 200 g mansikoita
- 2 dl Lindauer Rosé Brut -kuohuviiniä
- 4 dl vispikermaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl tomusokeria
Kuohuviini-mansikkahillo
- 200 g mansikoita
- 1 dl hillosokeria
- ½ dl Lindauer Rosé Brut -kuohuviiniä
Mansikkakakun koristelu
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 400 g mansikoita
- 60 g marenkeja
Ihanan mansikkakakun ohje: Näin teet mansikka-kuohuviinikakun
- Murskaa keksit monitoimikoneella tai paksun muovipussin sisällä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin.
- Painele keksimurut irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Nosta keksipohja jääkappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl kuohuviiniä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja pudota liivatteet kuumaan kuohuviiniin. Anna liueta samalla sekoitellen. Jätä jäähtymään.
- Soseuta täytteeseen tulevat mansikat.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon jogurtti, mansikkasose, sokeri ja 1 ½ dl kuohuviiniä. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohjalle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Laita hillon aineet pieneen kattilaan. Keitä hilloa liedellä ilman kantta noin 15 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran keittämisen aikana. Anna jäähtyä.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Koristele kakku korkealla mansikka-marenkikasalla. Pursota koristeeksi myös kermavaahtopursotuksia. Valuta päälle kuohuviinimansikkahilloa. Tarjoa loppu hillo kakun kastikkeena.
Viinisuositus: Lindauer Rosé Brut
Roseekuohuvaa Uudesta-Seelannista | 13,99€
Lomalla on aikaa seikkailla kuohuviinien maailmassa. Kun seuraavan kerran tekee mieli kesäistä kuplivaa Euroopan ulkopuolelta, suosittelemme suuntaamaan maailman toiselle laidalle asti. Uusiseelantilaisen Lindaeurin viinitalon roseekuohuviini tarjoaa pullon täydeltä kypsää marjaisuutta – jolla kelpaa huuhdella mansikka-kuohuviinikakkua alas.
Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleistä valmistettu roseekuohuva saa kauniin värinsä ja runsaan rakenteensa pienestä määrästä pinotage-viiniä. Maljajuomaksi sopiva Lindauer Rosé Brut on myös todellinen ruokapöydän moniottelija ja maistuu mansikka-kuohuviinikakun lisäksi todella monipuolisesti esimerkiksi eri salaattien kanssa kesäpöydässä.