Kesän ihana mansikka-kuohuviinikakku

4.6.2020 - Reseptit|

Tällä mansikkakakun ohjeella syntyy uudenlainen ja ihanin mansikkakakku, jota olet vielä maistanut. Mansikkakakussa on keksipohja ja täytteenä mansikkaa ja kuohuviiniä. Kesäisen mansikkakakun koristelu tehdään helpolla mansikka-marenkikasalla ja kermavaahdolla sekä kuohuviini-mansikkahillolla.

Kesän ihanin mansikka-kuohuviinikakku – mökille tai illanistujaisiin

10 palaa
1 t + hyytyminen 4 h

Mansikkakakun pohja

  • 250 g keksejä (esim. digestive)
  • 100 g voita

Mansikkakakun täyte

Kuohuviini-mansikkahillo

Mansikkakakun koristelu

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 400 g mansikoita
  • 60 g marenkeja

Ihanan mansikkakakun ohje: Näin teet mansikka-kuohuviinikakun

  1. Murskaa keksit monitoimikoneella tai paksun muovipussin sisällä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin.
  2. Painele keksimurut irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Nosta keksipohja jääkappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl kuohuviiniä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja pudota liivatteet kuumaan kuohuviiniin. Anna liueta samalla sekoitellen. Jätä jäähtymään.
  4. Soseuta täytteeseen tulevat mansikat.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon jogurtti, mansikkasose, sokeri ja 1 ½ dl kuohuviiniä. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
  6. Kaada täyte keksipohjalle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  7. Laita hillon aineet pieneen kattilaan. Keitä hilloa liedellä ilman kantta noin 15 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran keittämisen aikana. Anna jäähtyä.
  8. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Koristele kakku korkealla mansikka-marenkikasalla. Pursota koristeeksi myös kermavaahtopursotuksia. Valuta päälle kuohuviinimansikkahilloa. Tarjoa loppu hillo kakun kastikkeena.

Viinisuositus: Lindauer Rosé Brut

Roseekuohuvaa Uudesta-Seelannista | 13,99€

Lomalla on aikaa seikkailla kuohuviinien maailmassa. Kun seuraavan kerran tekee mieli kesäistä kuplivaa Euroopan ulkopuolelta, suosittelemme suuntaamaan maailman toiselle laidalle asti. Uusiseelantilaisen Lindaeurin viinitalon roseekuohuviini tarjoaa pullon täydeltä kypsää marjaisuutta – jolla kelpaa huuhdella mansikka-kuohuviinikakkua alas.

Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleistä valmistettu roseekuohuva saa kauniin värinsä ja runsaan rakenteensa pienestä määrästä pinotage-viiniä. Maljajuomaksi sopiva Lindauer Rosé Brut on myös todellinen ruokapöydän moniottelija ja maistuu mansikka-kuohuviinikakun lisäksi todella monipuolisesti esimerkiksi eri salaattien kanssa kesäpöydässä.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.