Loppuvuoden ihana juustosesonki on täällä! Näiden illanistujaisten tarjottavat valmistuvat yhden uunipellillisen taktiikalla, joten tärkeimpään eli vieraiden kanssa seurusteluun jää rutkasti aikaa.
Tämän helpommaksi ei pikkujoulukauden tarjottavien kokkaaminen enää muutu! Yhdellä uunipellillä valmistuu herkullinen tarjottava viinittelyiltaan. Nappaa ohje talteen!
Juustopelti ja lehtitaikinakierteet
- 1 kpl (n. 400 g) valmis lehtitaikinalevy
- 2 rkl ryytisinappia
- 1,5 dl hienoksi raastettua parmesaania
- n. 200 g saksanpähkinöitä
- 1 kpl kananmuna
- 1 kpl (n. 250 g) Camembert-juustokiekko puurasiassaan
- ½ kpl pieni kotimainen päärynä pieninä kuutioina
- 2 kpl pientä valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
- 1 kpl oksa tuoretta rosmariinia
- 2 rkl Villa Wolf Riesling -valkoviiniä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- hyppysellinen suolaa ja pippuria
haudutettut viinirypäleet
- n. 2-3 dl siemenettömiä viinirypäleitä
- 2 rkl Villa Wolf Riesling -valkoviiniä
- ½ rkl oliiviöljyä
- hyppysellinen suolaa ja pippuria
- pieni oksa tuoretta rosmariinia
Kauli sulanut lehtitaikina noin 35 x 37 cm levyksi. Aseta Camembert-juusto puurasiassaan tai muussa pienessä uunivuoassa lehtitaikinalevyn keskelle. Poista juustosta mahdolliset muovikääreet ja kansi.
Rouhi ¾ saksanpähkinöistä melko hienoksi ja loput ¼ hieman karkeammaksi rouheeksi.
Levitä lehtitaikinalevylle, Camembert-juuston ympärille, ryytisinappi, parmesaaniraaste ja hienojakoisempi saksanpähkinärouhe. Painele täyte kevyesti taikinaan ja leikkaa taikinalevy 2–3 cm suikaleiksi. Pyöräytä taikinasuikaleet kierteiksi ja voitele ne kananmunalla.
Tee ristikkäisiä viiltoja Camembert-juustoon ja lisää niihin valkosipuliviipaleita ja tuoretta rosmariinia. Lusikoi päälle päärynäkuutioita ja karkeaksi rouhittua saksanpähkinää. Mausta suolalla, pippurilla, valkoviinillä ja hunajalla.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes Camembert on sulanut ja lehtitaikinakierteen ovat kypsiä ja rapeita.
Dippaile taikinakierteitä juustoon ja nauti Villa Wolf Riesling -valkoviinin kanssa.
Voit halutessasi tarjoilla juuston kanssa myös haudutettuja viinirypäleitä: Sekoita kaikki viinirypäleiden raaka-aineet uuninkestävässä vuoassa ja hauduta uunissa samaan aikaan, kun Camembert-juusto ja lehtitaikinakierteet kypsyvät.
Viinisuositus: Villa Wolf Riesling 2021 kartonkitölkki (12,99 €)
Tänä vuonna Alkoihin saapunut viini on ihastuttanut riesling-rakastajat! Villa Wolf Riesling on Saksan kansainvälisesti tunnetuimman tuottaja Dr. Ernst Loosen käsialaa.
Pikkujoulukaudella litran tetrasta riittää loraus sekä Camembert-juuston hunnuksi, että uuniviinirypäleiden mehevöittäjäksi ja vielä juhlaseurueen laseihinkin. Villa Wolf tarjoilee rieslingin faneille takuuvarman makuelämyksen; viini on ryhdikäs, moniulotteinen ja herkullisen hapokas.
Juustopellin lisäksi Villa Wolf Riesling taipuu monien muidenkin ruokien kumppaniksi. Se maistuu niin pastan, runsasaromisten merenherkkujen, vaalean lihan, aromikkaiden kasvisruokien sekä miedosti maustettujen itämaisen keittiön herkkujen seurana.
TIESITKÖ? Jos samaa viiniä on tarjolla sekä lasipulloon pakattuna että kartonkitölkissä, jälkimmäisen litrahinta on edullisempi. Kartonkitölkin valmistuskustannukset ovat lasipulloa pienemmät, tetrassa ei ole panttia, eikä erillistä pakkausveroa.